sourze.se
Artikelbild

Stark bok om att vara HIV-positiv

Andreas Lundstedt gjorde en lysande karriär i underhållningsbranschen - samtidigt som han bar på en dödlig hemlighet.

Mitt positiva liv
Andreas Lundstedt/Cecilia Blankens
Norstedts


Andreas Lundstedts bok "Mitt positiva liv" känns väldigt aktuell nu när Jonas Gardell håller på att släppa sin trilogi "Torka aldrig tårar utan handskar" och ämnet HIV diskuteras överallt.

Andreas berättar personligt om sina fina föräldrar, och om hur han lyckades komma i kontakt med rätt personer för att ta sig fram i underhållningsbranschen, som han verkligen ville göra karriär inom. När han väl hade lyckats hamna i rampljuset kom även HIV in i hans liv, och hur stora framgångar han än hade så hade han en röst inom sig som sa honom att han var en smutsig, äcklig människa som hade gjort bort sig. Han levde med en dödlig lögn, dränkte den inre rösten i droger och riskerade därmed ständigt att försämra sina värden, då bromsmedicinen kunde förlora sin verkan.

Jag lider mig igenom boken. Det berör att läsa om hur Andras aldrig kunde njuta av det ena eller andra, på grund av sjukdomen som alltid fanns där, under ytan. Det här är en stark bok, som läggs till historien av allt lidande som HIV har skapat hos mänskligheten.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 23 okt 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: