sourze.se

Spöktimmen är slagen

Min son och jag roar och oroar oss med Dan Höjers "Vålnaden på vinden och andra spökhistorier".

Dan Höjer
Vålnaden på vinden och andra spökhistorier
Bilder: Jonna Björnstjerna
Natur & Kultur
Utgivning: Hösten 2012


Spöktimmen är slagen och man kan riktigt känna doften av det sista nedbrunna stearinljuset och höra höstvindarna raspa mot fönsterlocket. Då passar det bra med lite läskiga berättelser under täcker, i ljuset av en ficklampa.

Så min son och jag roar och oroar oss med Dan Höjers "Vålnaden på vinden och andra spökhistorier". Om Maja som egentligen inte vågar åka karuseller, men blir bjuden till Gröna Lund, tar mod till sig och går in i Spökhuset. Det skulle hon inte ha gjort! Och om Axel som är för gammal för godnattsagor men i hemlighet längtar så mycket efter berättelser att han går till biblioteket och där träffar ett spöke!

Höjer skriver också om tandläkarskräck och om hur det är att dansa med Djävulen i den lilla rysliga bok som är skrämmande på ett mjukt och fint sätt. Och som åtta- nioåringar kan läsa på egen hand. Om de törs! Annars är jag, som förälder, gärna med på ett hörn. Det är mysigt med skräck.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 16 okt 2012 07:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: