sourze.se
Artikelbild

Björn Ranelid sätter på sig offerkoftan igen

Ranelid säger att han kanske kommer att hoppa av finalen. Det är förstås inte en människa som tror på det, men det låter ju åtminstone bra.

Ranelid har tidigare berättat att det finns mång som ogillar honom, och nu har det talat stigit igen, enligt honom själv.

Ranelid vet hur man ska svänga sig i mediadansen, det märktes när han gick till final i Melodifestivalen och utropade att det här var det största som hänt kultursverige, eller någonting i den stilen. Nu går han ut i Expressen med ett öppet brev om att ingen har blivit hatad som han, inte ens Breivik - ja, ni känner igen det. Från den ena ytterligheten till den andra.

Men vad spelar det för roll? Imorgon är det glömt, och det kommer att bli nya uttalanden.

Christer Björkman dristar sig till att säga att det är vuxenmobbning när Jonas Gardell twittrar att han vill ge Ranelid en "pytteliten lobotomering". Ja, vad ska man säga - det är bara ännu ett trick från SVT för att försöka få varenda människa att se på Melodifestivalen, som numera trots allt är "inte bara bögarnas fest".

Ranelid säger att han kanske kommer att hoppa av finalen. Det är förstås inte en människa som tror på det, men det låter ju åtminstone bra.

Nej, Melodifestivalen tuffar vidare med sin "fantastiska show", eller ska jag kalla det för dansshow? För det är ju egentligen vad det är. Lisa Miskovsky kom faktiskt in och gjorde en riktig låt, och det är där ribban borde ligga - en låt med en melodi. Men i stället kör man på samma låtskrivare om och om igen och varvar med artisterna, och det gänget kunde idag kalla sig SVT-artister för mycket annat är de inte. Låtarna kommer att spelas i P4 högst fram till midsommar, och inte spelas alls i andra stationer som inte tycker att de är värda att plockas upp.

Förra veckan så fick vi veta allt om Charlotte Perellis klänning; att den var på väg, vem som designat den, och efter tävlingen fick vi också veta att den var riktigt dyr - Perellis låt fick inte mycket utrymme, när man tänker efter. Det har inte rapporterats så mycket om själva musiken under de senaste 10 åren, av den anledningen att det där med musik har blivit en bisak i Melodifestivalen. Men när vi ändå pratar om det, så kan jag säga att det där med att skicka in en låt och få med den i tävlingen, kan alla låtskrivare glömma. Det finns tyvärr inte längre plats i festivalen för den som inte tillhör Bert Karlsson-stallet.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 29 feb 2012 13:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: