sourze.se

Nästa idol som glömmer texten bör åka ut!

"Nästa helg förväntar jag mig att Idolerna fått förklarat för sig vikten av att plugga in en text, om någon glömmer texten nästa vecka bör Juryn helt sonika säga vi tänker inte bedöma denna Idol då vi inte fått levererat en hel låt, punkt slut."

Ja, efter ännu en fredagskväll med stora förhoppningar, inte bara på artisterna utan även på att min fru skulle köpa dippa till chipsen så blev jag besviken på båda. Tydligen åt jag ensam upp sex deciliter dippa förra fredagen men jag trodde faktiskt att det bara höll ett dygn, och vad gäller idolerna så ska ni få höra här:

Andre Zuniga sjöng ”Lilla Lady” av Daniel Adams Ray, när han kom ut och började sjunga så trodde jag faktiskt att han skulle sätta det men av någon konstig anledning så visade han istället att han är väldigt begränsad som artist, om han ens är en artist. Ett tag trodde jag faktiskt att han överpresterade så mycket att han skulle falla ihop, men han röstade vidare och jag blev verkligen förvånad.

Emil Elton sjöng ”Jag är en vampyr” av Markus Krunegård. Vad Emil gör i Idol måste jag verkligen ifrågasätta, han har inte röst så pass att det känns rättvist mot de andra deltagare som åker ut, Denise som åkte ut idag och Rossana förra fredagsfinalen var klart mycket bättre och hade gett mer i fortsättningen än vad Emil kan göra. Det låter kanske hårt men det är mycket sant. Det här håller absolut inte Idolklass.

Och då är det väl lika bra att ta nästa miss idag, den stod ingen mindre än Linni för. Hon skulle leverera Eric Amarillos ”Vill du ligga med mig då”, men det blev inte så, den tjej jag verkligen hoppats på missade flera stycken i texten och även om ja tycker att det är en fantastisk tjej så borde hon fått lämna före Denise ikväll, om det skulle varit rättvist. Man får inte glömma text på det viset där vi är nu i denna tävling, jag hoppas verkligen att hon till nästa vecka förstår och inser vikten av att ta in en text när det sitter en massa folk runt om i Sverige och hoppas på henne. Skärpning Linni!

Robyn Stjernberg sjöng ”Alla vill till himlen” av Timbuktu. Han försökte verkligen leverera, han klarade texten men det var nog värre med flåset, orken sitter inte ännu så han får ge sig av till gymmet om han ska springa runt på det viset han gjorde idag, annars försvinner rösten i andningen. Men för att ha valt en låt som inte alls passade honom så klarade han det någorlunda ändå.

Olle Hammarframförde ”17 år” av Veronica Maggio. Ja Olle du var faktiskt en av dem som visade att du ansträngde dig och försökte lägga tyngd i rösten, även om inte låten passade dig så måste jag säga att det var en klart godkänd leverans. Men en Idol? Njaeeee! Men Olle kan kanske utvecklas på vägen, who knows?

Moa Lignell hade valt ”Vem ska jag tro på” av Di Leva. Äntligen en av dem som man vet platsar här, Moa kommer ut och trots att hon försöker röra sig mer än vanligt, vilket kan påverka sången och koncentrationen, så lyckas hon övertyga, men det behöver hon inte göra vad gäller mig i alla fall, jag är övertygad om att vi kommer att se Moa spela ute i landet nästa sommar med sina egna låtar, det vet jag och jag ska dit och lyssna. Men tack för ett bra framträdande idag i alla fall, det behövdes för juryns skull, hur svårt måste det inte vara för juryn att behöva sitta och bedöma folk som inte ens kan komma ihåg texten?

Denise Azemi Brasjö sjöng ”Från och med du” av Oscar Linnros. Förutom att rösten var lite svag så tyckte jag mig sig en presumtiv Idol i denna tjej idag, hon var glad, snygg, levererade och gjorde allt rätt men trots detta blev hon utröstad. Det måste vara svårt när inte rösterna visar på prestationen utan på så mycket annat. Det var kul att göra din bekantskap Denise och musik kommer du att fortsätta med, lova det, för du är bra tjejen.

Amanda Persson sjöng ”Utan dina andetag”, av Kent, en helt fantastisk låt som även med Amanda blev precis lika fantastisk. Detta är en tjej med klös, en riktig artist, måtte hon för guds skull fortsätta när hon än åker ut, för första platsen är som sagt tagen. Amanda har allt en artist behöver men den unga ålder hon har kan göra att hon lyssnar på fel råd, det behövs riktigt proffsig coaching à la Bagge här, hoppas att hon får det, då kommer hon att hålla på lika länge som Nanne Grönwall som hon dessutom påminner om, i en yngre version.

Så till kvällen bästa Idol, Amanda Fondell som inte tog råd från Magnus Uggla utan fortsatte att vara sig själv. Tack, tack, tack för detta Amanda! När hon stod och sjöng, ”Det hon vill ha”, av Christer Sandelin då kunde jag nästan höra Marilyn Monroe sjunga ”Happy Birthday mister president”, så duktig var hon, och övertygande. Detta är en sann artist, en Idol och en fantastisk liten själ med en stor förmåga, hoppas att vi får se mycket av henne i framtiden.

Molly Pettersson sjöng ”Satan i gatan” av Veronica Maggio. Ja vad ska man säga, med vetskapen om att denna tjej äger före alla andra med sin röst kan man bara konstatera att när fel låt väljs så kan det bli farligt även för Molly. Visserligen sjöng hon så övertygande att hade det varit fråga om att övertyga en publik om ett budskap så hade det varit klart men här gäller det att vara en Idol. Men Molly gjorde sitt bästa med denna låt och tacka Gud att hon inte åkte ut för så som svenska folket röstade idag kan ju vad som helst hända, det såg vi med Denise.

Ja det var sannerligen en konstig kväll med toppar och floppar och en ny Magnus Uggla-låt som lät som vanligt. Man rycks ju med lite ändå, vi har liksom vuxit upp tillsammans, bara på var sitt håll i landet. Och Alexander Bard, du får inte göra så drastiska påhopp på ett sätt som inte kan leda till en förbättring. Pär däremot känns väl fantastisk i sin roll, han har verkligen hittat rätt och jag klan acceptera att det är han som leder det hela. Jag trodde det skulle bli svårt men alla i denna tävling utvecklas som synes.

Nästa helg förväntar jag mig att Idolerna fått förklarat för sig vikten av att plugga in en text, om någon glömmer texten nästa vecka bör Juryn helt sonika säga ”vi tänker inte bedöma denna Idol då vi inte fått levererat en hel låt, punkt slut”. Och vem fan bestämmer vad som är för mycket dippa till en 48-åring? Jag bara undrar.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 16 okt 2011 09:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: