sourze.se
Artikelbild

Annika Östberg - ta fram den riktiga dagboken från fängelset!

"Annikas bok, som inte alls nästan innehåller autentiska nedskrivna inslag, är i mångt och mycket ointressant. Hon berättar det som Tom Alandh redan har visat i sina tre dokumentärfilmer om Annika."

Annika Östberg
Ögonblick som förändrar livet
Ekerlids, 2011


Nu ska Annika Östberg vara med i Skavlan. Hon tillhör den stora elit som får tala ut hos i media, tidigare har hon på sitt svenskamerikanska sätt förklarat för oss hur dåligt det håller på att bli inom de svenska fängelserna. Och hon har både rätt och fel - de fångar som vill fortsätta sina liv med droger och brott får det i mångt och mycket sämre. Men de fångar som kan sig ur gäng- och drogproblematiken och leva drogfritt har det lättare, av den enkla anledning att det oftast är droger med i spelet när man hamnar i fängelse.

Annikas bok, som inte alls nästan innehåller autentiska nedskrivna inslag, är i mångt och mycket ointressant. Hon berättar det som Tom Alandh redan har visat i sina tre dokumentärfilmer om Annika. "Ensam utsatt flicka som inte får en mamma förrän barnbarnet dör och mamman vaknar upp ur sin karriärskoma och börjar bry sig." Och det finns ett annat anslag som är värt att ta upp, och det är att Annika aldrig kunde förlåta sig själv för att hon bett sin medbrottslig att ta plånboken från den polis de precis skjutit, och hon berättar att hon var mer borta än hon var pigg på at få pengar till droger.

Annika har suttit länge i fängelse. Nu när hon är fri och får uttala sig i media som alla andra kändisar, det är till och med SVT som betalat Tom Alandhs filmer om Annika. Jag säger inte att det är något fel, men jag tycker det är konstigt att Annika fortsätter sitt liv som om det var regisserat av SVT. Ta fram den riktiga dagboken från helvetet i fängelset!


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 29 sep 2011 10:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: