sourze.se
Artikelbild

Min kamp 2 - Karl Ove Knausgård

"I den här boken, som är del två i serien på fem böcker, skriver Karl Ove Knausgård om sina barn och sin fru, hur jobbigt det är att vara småbarnsförälder, om känslan av att stå och vänta på att barnen ska ha lekt klart."

Min kamp 2
Karl Ove Knausgård
Norstedts


Den första romanen som Karl Ove Knausgård skrivit har gått bra i många länder, men trots att han bor i Sverige känns han främmande och jag har inte kunnat få tag på honom till en intervju - maktens murar är stora och höga.

I den här boken, som är del två i serien på fem böcker, skriver Karl Ove Knausgård om sina barn och sin fru, hur jobbigt det är att vara småbarnsförälder, om känslan av att stå och vänta på att barnen ska ha lekt klart. Jag gillar bokens författarjag men det är som att hans liv går på tomgång och han vill att något ska hända. Han lever i sin ensamhet och när det första barnet äntligen kommer så drar han sig undan för att skriva en roman.

Boken hoppar lite fram och tillbaka, även de personer som kommer in i berättelsen är lite hoppiga. Jag hoppas att han i sin tredje bok jobbar igenom personporträtten så att människorna blir mer än skuggbilder.

Men jag vill ändå att han ska fortsätta skriva, för jag kommer att läsa.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2011 09:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: