sourze.se

Tänk om allt är energi

Om allt vore energi, allt vi kan se, uppleva, tänka, känna... Vad ger det för perspektiv på livet?

Tänk om allt du har är energi. Att alla dina tankar och känslor är energi, men även hela din kropp – dina olika kroppsdelar, organ, vävnader, blodomlopp, celler – är energi och att denna energi är i ständig förändring. Kanske du inte ser eller märker det löpande, men tänk dig tanken – du är fält av energi som rör sig, förändrar sig. Inget som är bestående, inget som är fast. Det kan verka fast och solitt, det se ut så och kännas så, fält av energier så tätt packade att de framstår som solida.

Tänk om det nu är så i hela världen. Inget är verkligen fast och solitt, utan allt är i rörelse och ständig förändring. Hela universum. Allt du kan se, känna och uppleva – rör sig. Inget är bestående och inget är fast. En del rör sig fort, andra långsamt.

Även din personlighet är energi i rörelse och förändring. Dina värderingar och åsikter. Hela din livsupplevelse på olika plan. Jag kallar denna rörelse för expansion, för vi får ju vara med om mer.

Tänk dig nu att ditt medvetande, det är det som kan observera och uppleva allt detta. Detta medvetande som är du, du är medvetande. Resten är det du upplever.

Medvetandet är också energi, en energi som är medveten om sig själv och det omkring.

Tänk om allt omkring också har en energi som är medveten. Medveten på något sätt. Varje människa, varje djur, varje växt – alla träd, blommor, fiskar, ja även stenar och vattnet. Varje cell i din kropp. Varje vind och varje vattendroppe... En medveten energi som möter och interagerar med varandra, en energi och medvetande som vi alla är en del av och som hela universum är en del av.

Och tänk om vi kallar detta medvetande för kärnan, eller Gud, eller vad som helst, blir det inte rätt häftigt då? Livet, alltså. Ett flödande, flytande, pågående, oändligt liv. Och vad vi än upplever just nu, så är det övergående, kan ändra form, ta sig nya uttryck och ge nya intryck.

Kan detta då innebära att verklig trygghet, det är inuti – kontakten, varandet, med vårt inre medvetande, källan. Medvetandet som blomman i stormens centrum där det är lugnt och tryggt medan det virvlar omkring. Där tankar, känslor och upplevelser komma och gå, och medvetandet tar dig dit medvetandet vill. Tao, eller vägen, eller Wu-wei... Livet som medvetandet skapar med oss och det omkring...


Om författaren

Författare:
Raphael Mabo

Om artikeln

Publicerad: 15 aug 2011 10:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: