sourze.se

Geniet från Drottningholm har gjort det igen

Att ge sig på kungen är alltid lite som att slå in öppna dörrar, men i bland är det svårt att vara tyst.

Jag gick förbi löpsedlarna på en mackbar innan jag gick in till beoendecentrat. Det stod att kungen inte tycker om Stieg Larsson-böcker. Nå, gott så, men vad var anledningen? Jo, att de inte beskriver Sverige speciellt bra! Jag kände hur det kokade till i skallen och gick ned på biblioteket i Södertälje för att kolla nätupplagan och att hitta artikeln med kungens skrävlande. Tyvärr hade ingen av kvällstidningarna artikeln på webben och jag vägrar att köpa tidningarna, det är en princip som jag har.

Nå, efter att ha googlat det och inte hittat något glömde jag bort det. Efter som jag är dyslektiker, precis som kungen det är det enda vi har gemensamt, så tänkte jag "okej, jag läste fel, eller så var det ett gammalt löp". När jag var klar gick jag ned i Luna-huset så såg jag det igen. Jag läste noga, och ja, karln har uttalat sig om böckerna, plus lagt till att de är otroligt fåniga.

Jag bor i Nykvarn och har hört att Kungen ska komma hit. Alla åmar sig och städar och putsar till att kungen ska komma.. Min dotter ska sjunga för hans majestät, men vi föräldrar är inte inbjudna. Jag vill inte går för att kungen ska komma, men jag vill ju alltid se min dotter sjunga. Nu kommer geniet från Drottningholm och jag får inte vara där!

Och så detta med att kungen skulle veta något om Sverige. Jag kan säga att den enda som inte ska uttala sig om Sverige är just kungen – han vet inte ett skit om Sverige! Det enda kungen känner till är väl de välsopade gatorna han ser från sitt bilfönster. Vad ska han till Nykvarn att göra? Han ska ju representera Sverige utomlands. Det gör han aå otroligt bra enligt alla kungakramarna. Jag förstår inte varför han ska till Nykvarn och andra ställen och påverka deras kommunbudget negativt.

Från Drottningholm ser man inte Sverige. Man vet ingenting! Kungen är skyddad som en bebis i mammas mage. Han går på klubbar där hans kompisar finns, han skjuter älg med sina polare och han är enligt boken Den ofrivillige monarken med kvinnor som han inte ska vara med.

Kungen: Uttala dig aldrig om Sverige! Ta dina pengar, var tyst och åk på dina utlandssemester och le.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 06 maj 2011 10:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: