sourze.se

Konstigt hur och när Patrik Sjöbergs berättelse kommer ut

"Hade det kommit ut tidigare, och inte i samband med hans bok, hade det blivit en nyhet som han själv inte kunnat tjäna något på. På ett sätt förstår jag honom, men jag tycker att det är tragiskt att det kommer ut på detta sätt."

Det är inte utan att man ser Patrik Sjöbergs liv i ett annat ljus. Han har varit fjättrad till en pedofil. Detta är något som för länge sedan borde blivit ett polisärende, men nu kommer det ut i en bok istället.

Patrik själv sitter och låter sig intervjuas i SVT. Han förklarar att han var det perfekta offret – ingen pappa hemma, ingen mamma, bara en tränare som gav honom beröm. Och det visar sig att Patrik har hållit detta hemligt, dels för att det är vad de flesta gör, och dels för att han ville ha kontroll över nyheten. Hade det kommit ut tidigare, och inte i samband med hans bok, hade det blivit en nyhet som han själv inte kunnat tjäna något på. På ett sätt förstår jag honom, men jag tycker att det är tragiskt att det kommer ut på detta sätt.

Patrik själv säger att det är viktigt att det kommer ut, men det känns konstigt. Jag åker i bilen och lyssnar på P3 och där frågar de rakt ut: "Kan du som blivit utsatt för samma sak som Patrik höra av dig till programmet?" Visst, det Patrik har gjort, att gå ut med sin historia, kan göra att andra gräver upp det de blivit utsatta för och kanske anmäler eller söker hjälp. Men vad fan har P3 med detta att göra?


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 28 apr 2011 12:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: