sourze.se
Artikelbild

80-talet kommer tillbaka

Mina två favoriter från 80-talet har skrivit en bok och gett ut sina tv-program på dvd. När de nu är tillbaka så tänker jag "äntligen". Jag har saknat dem och det känns som att det var rätt att komma tillbaka nu.

Marja och Agneta: the story of True Love
av Anna-Lena Brundin, Lill-Marit Bugge
Förlag: Charlie by Kabusa
2010


Boken de har skrivit har en underbart flödande text kryddad av humor och värme. Det är en sån text som man måste ha passerat 50 för att få ihop. Jag såg de båda författarna på soppteatern i Stockholm och köpte boken där, glad i hågen att de givit ut något som gick att köpa med sig hem. Jag hade överhuvudtaget inga förväntningar – jag har i det närmaste gått in i en depression på grund av att det inte längre finns någon i landet som kan skriva en bra roman. Jag vet inte om det beror på att jag en gång i tiden förläste mig på världslitteraturen och inte riktigt kommit tillbaks sedan dess.

Den här boken förmedlar den värme och den trygghet jag behövde. Det här är två kvinnor som tror på det de gör och jag vill gärna vara med och lyssna för att få det jag behöver. Boken känns lite som Paasilinna och jag vet om jag det beror på att det finns en mängd finska ord eller om det är så att de lånat lite av hans värld – men jag blir åtminstone påmind om honom.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 16 mar 2011 10:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: