sourze.se
Artikelbild

Sanna Nielsen: Jag tror jag har stora chanser

Melodifestivalens intensiva veckor har nu tagit slut. Svenska folket har sagt sitt om de 32 bidrag som ställt upp och 10 bidrag har vaskats fram till finalen som går av stapeln nu på lördag. Sourze fick en exklusiv intervju med Sanna.

Sverige har inte varit så lyckosamt de senaste åren i den stora finalen. Anna Bergendahl som vann förra året hamnade på en låg placering vilket innebär att Sverige får kvala in till den slutliga finalen som i år äger rum i Tyskland. Pressen har vart hård på att få fram låtar av internationell tyngd och årets bidrag visar på en större bredd än på mycket länge. Låtarna som gått ända fram till finalen består av både nykomlingar, som exempelvis Nick Borgen med sin i dessa sammanhang ovanliga låt "Leaving home", till en repris av förra årets stjärnskott; Erik Saade med "Popular".

En annan favorit i år är en av de riktiga veteranerna. Trots hennes unga år har Sanna Nielsen varit med och tävlat hela sex gånger och med sin nya klassiska melodifestivallåt "I’m in love" är hon ett bekant och trevligt ansikte. Men räcker det ända fram på lördag?

Sourze fick en exklusiv intervju med Sanna i samband med Stockholms stads sedvanliga mottagning i Gyllene salen i Stadshuset och min första fråga var hur hon ser på sina egna chanser på lördag.
Att få ställa upp i Melodifestivalen för sjätte gången är en väldigt kul upplevelse! Dessutom har jag i år en väldigt bra låt som beskriver var jag befinner mig i livet just nu. Mina chanser på lördag tror jag är stora. Det har känts i luften under repetitionerna och att folk på stan gillar låten.

Sanna Nielsen började sjunga som elvaåring och firar i år 15-årsjubileum som artist och det är en bred repertoar som hunnit avverkas under dessa år. Här finns allt från ballader till tempolåtar. Hon är i dagarna aktuell med en ny platta och säger stolt att hon för första gången bidragit med egna texter till två av plattans spår. På frågan vilken av de sex låtarna, som hon uppträtt med hittills, hon tycker är bäst, svarar hon att det är svårt att gradera låtarna då de är så olika sinsemellan.

På min fråga om vad Sanna skulle ha gjort istället om hon inte hade varit sångerska så svarar hon att hon då troligen hade arbetat med barn. I framtiden kan hon tänka sig att skriva fler egna låtar. Bland inspirationskällorna märks Celine Dion, en artist Sanna haft förmånen att se live vid två tillfällen. Kanske får vi höra fler egna låtar under den vårturné som snart drar igång? Hennes turné når Stockholm den 16:e april då hon spelar på Stockholms konserthus.

På lördag gäller det – vem vinner och vem försvinner? Förhandstipsen talar om en kamp mellan ungtupparna Saade och Danny, men Sanna eller skrällen Sara Varga med sin känslosamma och aktuella ballad "Spring för livet" kan bli farliga. Mina egna favoriter kom tyvärr inte med utan föll på mållinjen, men av årets låtar som gått till final, är Sannas den jag gillar allra mest. Den har en refräng som håller och en sångerska som har kapacitet att lyfta den tiofalt.

Se finalen i SVT lördag 12 mars kl. 20.00.


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 11 mar 2011 14:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: