sourze.se

Därför skriver jag på Sourze

"Att tänka fritt och att fritt få uttrycka sina tankar är en mänsklig rättighet. Det är viktigt för individen och det är viktigt för demokratin. Och det är viktigt för mig att formulera mina tyckanden, klä dem i ord och pröva deras hållbarhet."

Jag skriver på Sourze för att här finns ett brett register och för att det är högt till tak. Och, det skall erkännas, jag har inte så många andra ställen där jag kan publicera mig.

Jag skulle gärna skriva i papperspressen, vara med i radio och TV, få betalt för mina texter och skörda ära och berömmelse. Ädlare är jag inte.

Och ett tag hade jag flyt. Hördes i Radio och hade artiklar i tidningar. Men kanske har etablerade media många bättre medarbetare som uttrycker mer opportuna uppfattningar. Numera refuseras jag i alla fall.

Att tänka fritt och att fritt få uttrycka sina tankar är en mänsklig rättighet. Det är viktigt för individen och det är viktigt för demokratin. Och det är viktigt för mig att formulera mina tyckanden, klä dem i ord och pröva deras hållbarhet. I synnerhet om de är kontroversiella.

Och i Sourze behöver man inte vara politiskt korrekt. Här får åsikter framföras som inte etablerade media vill bereda plats för. Och här prövas de, bemöts och betygsätts. Det är som det skall vara.


Om författaren

Författare:
Jan Wiberg

Om artikeln

Publicerad: 14 jan 2011 13:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: