sourze.se
Artikelbild

Fallet Vincent Franke

En ung langare får heroin i utbyte mot att hålla en kvinna inlåst.

Fallet Vincent Franke
Av: Christoffer Carlsson
PiratförlagetDebutanter lever på eggen idag. De måste tränga igenom informationssorlet på en gång för att få en andra chans av de snåla och hårt marknadsstyrda förlagen. Värst är att kvalitet så hänsynslöst måste stå tillbaka för vinst.

Som litteraturälskare blir jag därför oerhört glad när jag läser Christoffer Carlssons debut "Fallet Vincent Franke", för Carlsson f. 1986 har talang. Han kan inte bara skriva snyggt, han kan berätta också. "Fallet Vincent Franke" är genomtänkt, stilistiskt säker och stundtals njutbar.

En ung, föräldralös langare som nyss suttit häktad tvingas in i en lek med människoliv. Han får heroin i utbyte mot att hålla en kvinna inlåst. Det luktar våld, trafficking och undergång. Det handlar om ensamhet och längtan efter kärlek. Det är spännande och tragiskt.

Hoppas förlaget satsar långsiktigt på Carlsson. Det gäller att slå vakt om guldkornen.


Gå till Whildes bokhörna


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 06 dec 2010 07:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: