sourze.se

Vi ska resa oss mot rasisternas dåd!

"Rasisterna försöker skapa panik med sina dåd. Trots att de skjuter på utlänningar, är deras måltavla i själva verket de värderingar som understryker människornas lika värde oavsett hudfärg, ras, kön eller religiös tillhörighet."

I den mörka natten i Malmö skjuter rasister folk med utländsk bakgrund, för att få ett bestående mörker. Skjutningarna har pågått ett tag men polisen har tigit om dem. Det sägs att polisens tystnad beror på att de inte var säkra på motivet med skottlossningarna. Tydligen är det nu bekräftat för polisen att motivet för dåden mot Malmöborna är rasistiskt. En del av invånarna med svart hår och mörk hudfärg har varit mål för dessa attacker. Under attackerna har ett antal personer blivit skadade och minst en person har blivit mördad.

De här kriminella och terroristiska gärningarna har väckt stor oro bland invandrare och flyktingar. Folk känner sig inte ens trygga i hemmet då det har hänt att man har blivit beskjuten i sin bostad. Men svaret på dessa blodiga och uppenbart rasistiska dåd, är inte att hålla sig inne. Tvärtom måste vi gå ut och representera ljuset i dessa mörka nätters hjärta.

Rasismen tillhör de svarta styrkorna i samhället och mänskligheten förkroppsligar det ljus vi ska tända mot dessa mörka krafter. Myndigheterna i Malmö säger att man ska ha hårdare straff mot illegalt vapeninnehav. Detta kan vara en bra åtgärd men det döljer huvudfrågan. Kan inte rasisternas terrordåd och attentat begås på andra sätt ändå? Det är inte så enkelt att det är någon galning som härjar i staden och skjuter mot utlänningar. Hur kan en galning vara så noggrann att han eller hon väljer sina offer efter deras hud- och hårfärg?

Vad det handlar om är att rasismen har förankrats i samhället och till och med i riksdagen. Det är inte en slump att det börjar en ny våg av dödande med rasistiskt motiv i Sverige, arton till nitton år efter att Lasermannen dödade och skadade elva invandrare i Stockholm. Även då marscherade Ny Demokrati stolt in i Riksdagen och trampade på oskyldiga och spillde blod, efter en våg av rasistiska attacker mot tiotals flyktingläger, vilket ledde till flera terrordåd mot utlänningar. Det som sker idag är faktiskt att fascisterna och rasisterna festar med sin framgång i valet genom att skjuta ner utlänningar.

Rasisterna försöker skapa panik med sina dåd. Trots att de skjuter på utlänningar, är deras måltavla i själva verket de värderingar som understryker människornas lika värde oavsett hudfärg, ras, kön eller religiös tillhörighet. Deras måltavla är vi som är emot alla sorters diskrimineringar. De är emot solidaritet bland människor. De utfodras av folkets splittring och rashat. Historien visar att de är kapabla att upprätthålla krematorier. Men vi tillåter inte detta. Vi medvetna människor tillåter inte detta.

Vi bör hand i hand och oavsett var vi är födda Sverige, Irak, Iran, Somalia, Afghanistan eller var som helst på jordklotet som invånare i detta land, stå emot rasismen och dess brott. Det är nödvändigt att Malmöbor samt folket från hela Sverige enhälligt förkunnar att vi inte tillåter rasisterna att spilla fler oskyldigas blod. Vi bör gå ut på gator och torg och kräva att alla sorters diskriminering skall bort från samhället. Att stoppa rasisternas brott, arrestera, ställa inför rätta och att bestraffa förövarna skall vara regeringens högsta prioritet. Vi måste se till att all diskriminering och ojämlikhet i samhället utrotas. Människors liv och säkerhet står på spel och alla nödvändiga resurser som krävs för att garantera medborgarnas säkerhet bör tillämpas. Vi kan och bör skydda oss mot rasisternas angrepp på vår solidaritet. Vi måste skapa ett samhälle utan några som helst diskrimineringar – detta kommer att leda till säkerhet och trygghet för samhällets alla invånare.


Iranska flyktingars riksförbund i Sverige
Riksförbundet Barnen Först i Sverige
Kommittén för försvaret kvinnors rättigheter i Sverige
Centralrådet för ex-muslimer i Sverige


Om författaren

Författare:
Mahin Alipour

Om artikeln

Publicerad: 01 nov 2010 10:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: