sourze.se

Därför bör MP samarbeta med Alliansen

Det oklara valresultatet öppnar för både bra och dåliga scenarior för MP. Det viktigaste har alltid varit, och kommer alltid vara för oss att få igenom vår gröna politik.

Miljöpartiet vilar på en ideologisk grund som inte hör till den traditionella högern eller vänster, och ställer sig utanför öppna att samarbeta med olika partier. För att få igenom vår politik startades därför ett regeringssamarbete, som nu har misslyckats. Därför måste man tänka om.

Jag anser att det finns flera skäl för MP Att nu inleda ett regeringssamarbete med alliansen. Vår utgångspunkt har alltid varit att krossa blockpolitiken, och att människor ska få upp ögonen för att grön politik är inte bara nödvändig utan genomförbar utan att ta hänsyn till höger-vänster skalan. När språkrören sedan säger att våran politik inte är genomförbar har de själva smittats av höger-vänster modellen. Genom ett rakt nej till alliansen baserat på ideologiska skiljelinjer, säger man inte bara nej till att sitta i regering, utan överger hela Miljöpartiets tankesätt och idestomme.

Det skulle vara förödande för Sverige och för vårat parti ifall vi nu överger tron på att vi kan vara pragmatiska och konsekventa med våran hållning till alla andra parter. Binder vi oss till Vänster förlorar våran ideologi på det, och MP blir ett parti bland andra, som föll för trycket.

Jag kan förstå språkrörens argument om Väljarnas åsikter. Men faktum är att Väljarna inte röstar för Rödgrön regering när de lägger sin röst på oss, de lägger sin röst på kompromisslöst grönt inflytande. Det utesluter inte inflytande över alliansen. Jag tro det flesta av våra väljare skulle bli glada ifall vi kan åstadkomma förändringar av regeringens dåliga klimat och miljöpolitik och verkligen vara stolta och självständiga. Samtidigt ser vi att en stor majoritet av de regionala språkrören välkomnar ett samarbete med alliansen.

Mp har också ett stort ansvar som våg-mästare i Sveriges riksdag. Det gäller att vi som alltid slagit vakt om demokratin tar ansvar för Sverige, och låser ute Sverigedemokraterna från inflytande. Om vi av felaktiga ideologiska övertygelser säger nej till alliansen säger vi samtidigt ja till SD. Ge Sverige istället en stabil regering där MP kan förändra och få ministerposter, som vi alltid har eftersträvat.

Vi skall inte stå och vänta i passivitet, utan ta ansvar och modernisera Sverige. Det är bäst för oss, men också bäst för Sverige.


Om författaren

Författare:
CV Reimers

Om artikeln

Publicerad: 21 sep 2010 17:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: