sourze.se
Artikelbild

Eskil Erlandsson, törs du inte ta debatten?

Eskil Erlandsson, nu har det gått en dryg vecka sedan jag utmanade dig på en debatt om pälsindustrin och djurens situation i Sverige. Jag har ännu inte fått något svar från dig. Varför? Det är lätt att få känslan av att du inte vill debattera.

Det kanske inte är så konstigt. Du omfamnas av öppna armar av minkplågare och slaktintressen. Ni borgerliga partier röstade 2006 ned förslaget om att förbjuda pälsindustrin. En av dina första åtgärder som jordbruksminister var att avskaffa djurskyddsmyndigheten, en världsunik myndighet med uppdrag att göra det bättre för djuren. Du har skapat kaos och försämringar för djuren när du omorganiserat tillsynen och inte anslagit tillräckligt med pengar. Din regering har skurit ned på anslaget till alternativ till djurförsök. Ni tillåter jakt på varg och flera andra djurslag som tidigare inte var tillåtet. Du har röstat för höjda animaliesubventioner på EU-nivå vid minst fem tillfällen.

Kontrasten mot de rödgrönas djurpolitik är rätt uppenbar. Vi rödgröna vill förbjuda pälsindustrin, inrätta en djuretisk ombudsman, fördubbla antalet djurskyddskontroller, driva en aktiv EU-politik för djurens bästa och anta en handlingsplan för hur antalet djurförsök ska minska.

Vi rödgröna vill utveckla skyddet, inte avveckla, som du och regeringen gör. Du håller säkert inte med mig om detta. Men då är det väl dags för en debatt om vilka som har den bästa politiken för djuren, de rödgröna eller ni borgerliga. Eller hur?

Kanske anser du att du inte har tid. Kanske reser du mycket? Det är lugnt, Eskil. Det kan vi alltid lösa. Mitt tidigare förslag står fast: Du och jag debatterar djur. Du, Eskil, bestämmer tid och plats. Jag kommer. Jag lovar.

Kom igen Eskil Erlandsson. Väljarna vill veta vilken politik som är bäst för djuren. Det är klart att du kan. Om du bara törs…

Så, Eskil, ge mig en tid och plats så debatterar vi.


Om författaren

Författare:
Jens Holm

Om artikeln

Publicerad: 15 sep 2010 11:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: