sourze.se
Artikelbild

Håkan Hellström lockade fram min tonårsångest

Med fötterna i den djupaste lerpölen i Västra Götaland fick jag uppleva hela min 18-årsångest på nytt. Och herregud så underbart det var.

Way Out West kunde stoltsera med ännu en utsåld festival. 25 000 besökare – per dag. Och det verkade som att alla hade vallfärdat dit endast för att se kungen av Göteborg, Håkan Hellström, framföra sin debutskiva igen.

Han kom ut starkt med "Känn ingen sorg för mig Göteborg", iklädd den där fina sjömanskostymen. Hela marken skakade när pojkarna och flickorna hoppade i både takt och otakt. Det började bränna bakom ögonlocken. Jag vet inte varför jag blir så känslosam av Håkan, varför jag prompt måste grina så fort han stiger upp på en scen. Kanske för att han är så förknippad med något som var och som inte längre är. På gott och ont givetvis.

Men det brast inte riktigt förrän han kom till låt nummer fyra, "Nu kan du få mig så lätt". Har den alltid varit så vacker? Fan vet. Avslutningsvis bjöd han på en låt som han "bara kommer spela en gång". En uppmaning till publiken om att spela in låten så den kan hittas på Youtube? Ja ni.

Men det var inte första gången jag grät under dagen. När Anna Ternheim spelade "Shoreline" och fick finbesök av självaste Henrik Berggren, började jag givetvis gråta och skämdes så mycket. Att gråta till Broder Daniel är inte okej så länge du inte är 16 år och pandatjej eller knappt då heller, egentligen men där stod jag, snart 28 år och knäckt över att en man i hatt och stjärnor under sjunger om att staden dödar en när man är ung.

Jag borde ha växt ifrån både Håkan Hellströms "växa-upp-skiva" och Henrik Berggrens ord om död och ångest och en svikande stad. Men lik förbannat står jag där och gråter när alla känslorna samlas i deras sånger. Det är bara att acceptera att det är så, att jag alltid kommer ha kontakt med mitt 18-åriga, förvirrande jag.

La Roux då? Jo vars. Tyvärr har hon släppt en skiva och har två singlar. Det blev lite lamt emellanåt men när den rödhårga luggen började studsa i takt till "Bulletproof" så var publiken verkligen med och det blev en härlig dansfest som fick avsluta årets Way Out West.


Om författaren

Författare:
AnnaSofia Pehrson

Om artikeln

Publicerad: 27 aug 2010 10:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: