sourze.se

Det måste bli löjligt att knarka

"Som jag ser det är det inte en fråga om huruvida svenska folket skall få knarka eller inte, utan om vem som skall kontrollera marknaden. Knarket är här och det kommer att så förbli tills dess att man med hjälp av information lyckas ändra trenden."

Jag varken knarkar, röker eller super, så egentligen borde jag inte bekymra mig om kriminaliseringen av knark och knarkarna. Men det gör jag. Jag bekymrar mig därför att vet hur knarkmarknaden fungerar. Langarna är motorn i all knarkhandel. Utan dem kommer nyrekryteringen av knarkare att avmattas. Langarna måste bort från gatorna.

Jag ha varit djupt inblandad i knarkvärlden på så att säga alla nivåer. Jag har tillverkat knark, smugglat knark och knarkat. Jag har också klassificerat mig själv som nykter alkoholist. Till på köpet har jag vistats i fängelser i Sverige, Danmark, Tyskland och Spanien i sammanlagt fjorton år. Jag var också den första som dömdes efter Sveriges nya narkotikalag 1968. Det är mina meriter som borde kvalificera mig att komma med åsikter om narkotikalagstiftningen i Sverige.

Som jag ser det är det inte en fråga om huruvida svenska folket skall få knarka eller inte, utan om vem som skall kontrollera marknaden. Knarket är här och det kommer att så förbli tills dess att man med hjälp av information lyckas ändra trenden. Det måste bli löjligt att knarka. Vi kan konstatera att polis och tull inte klarar av att ge politikerna det knarkfria Sverige som man önskar sig. Knark kan köpas nästan överallt, så den grupp som vill knarka knarkar oavsett om det är olagligt eller inte. Således är det den illegala marknaden som är i kontroll. Myndigheterna har ingen aning om vem som säljer, vem som importerar eller vem som exporterar. Haschplantorna växer i det dolda överallt i Sverige, i en sådan mängd att vi är snudd på självförsörjande.

Så Maria Larsson, du som vill rädda barnen från haschträsket, vad tänker du göra åt det? Myndigheterna och politikerna vägrar att se fakta och accepterar situationen. Man vägrar att titta på andra möjligheter än kriminalisering för att få stopp på langarnas nyrekrytering. Dessutom gör man sig moraliskt skyldiga till brott mot de mänskliga rättigheterna eftersom man erbjuder sjuka missbrukare fängelse i stället för vård.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 11 jun 2010 10:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: