sourze.se

Aldrig mer socialdemokrat

Sossarna har varit mitt enda val de senaste valen. Nu är det slut med det. Mona Sahlin har, genom sitt samarbete med kommunister och trädkramare, fått mig och många sossar med mig att byta sida.

Jag heter Göran Larsson och har varit socialdemokrat enda sedan jag visste vad politik och medvetenhet var. Jag minns stoltheten hos Per Albin och storheten hos Olof. Även Göran har i viss mån rätt att ta åt sig av det, en gång goda, som socialdemokratin stod för.

Nu står vi inför ett nytt val till riksdagen. Alliansen har de senaste fyra åren bedrivit samma politik som Socialdemokraterna gjort i decennier. Skillnaden är att Alliansen insettt och förnyat det som måste förnyas. Sossarna harvar på i samma gamla invanda spår och ingen vettig människa kan ta till sig deras förlegade politik. Detta syns nu också i de senaste opinionsmätningarna.

Försvagat och desillusionerat försöker Sossarna nu att vinna valet genom att, för första gången i historien, bilda regering med kommunister. Lars Ohly har förvisso efter hårt påtryck och med högsta motvilja slutligen för några år sedan slutat kalla sig kommunist. Ingen normalt begåvad människa kan tro på att han verkligen inte är kommunist längre.

Det är alltså Lars Ohly och någon från Miljöpartiet ännu vet ingen vem, då Wetterstrand och Eriksson inte får sitta kvar som språkrör längre som skall regera tillsammans med Sahlin efter valet. Det krävs ingen större paranoid läggning för att bli vettskrämd av bara tanken.

Tänk er Ohly som finansminister eller socialminister, Sahlin som statsminister och någon från Miljöpartiet på någon annan viktig post. Bara tanken på detta skräckscenario får en att hellre vilja bli invaderad av Kazakstan.

Nu får vi dock hoppas att svenska folket som de också visat i de senaste opinionsmätningarna inser att regeringsalternativet inte är realistiskt. En hund måste måste vara rumsren för att vistas inomhus. En opposition värd namnet måste vara regeringsdugligt innan den kan träda in i maktens centrum.

För att uppnå denna regeringsduglighet krävs, som ett minimum, att Sahlin kastar ut Lars Ohly med fötterna före. Om hon gör det kan det hända att hon har en mikroskopisk chans att vinna valet. Annars är det lyckligtvis helt kört för den "rödgröna röran".


Om författaren

Författare:
Göran Larsson

Om artikeln

Publicerad: 08 jun 2010 08:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: