sourze.se

Anna Anka, vad var det jag sa?

Jag har tidigare skrivit om Anna Ankas "duckshow" att hennes "assistent" aldrig någonsin skulle få jobba som det, och att det hela var bara ett TV-jippo. Även om det inte blev exakt som jag förutspådde så har jag på sätt och vis har haft rätt.

I min artikel "Anna Anka – Skådespelerska eller psykfall?" menade jag att den som får jobbet som Anna Ankas assistent bör be Mrs Duck att fara åt helvete, stoppa upp jobbet i sin röv och lämna henne stående i slutet av programmet utan någon assistent. Så dramatiskt blev det tyvärr inte. Istället rapporteras det nu att vinnaren Simon Leisjö ska ha slutat efter en kort tid som fru Duck’s assistent. Jag trodde inte att Anna Anka skulle stå ut med att ha en oerfaren svensk assistent i Los Angeles tuffa miljö, men slutet blev ännu bättre än vad jag trodde. Det blev assistenten som tröttnade på Anna Ankas hårda krav. Till tidningen Aftonbladet säger Simon Leisjö att han och Anna skildes åt som vänner och att han tycker att hon är en fantastisk person. Men hallå där lille gubben Simon… vem försöker du lura? Det där är uppenbarligen en uppgörelse regisserad av TV3 i samråd med Anna Anka. Det är du Simon och alla de övriga deltagande som blivit lurade av TV-kanalen att delta i programmet, som hade ett förutsägbart slut, men att ni ungdomar saknade medieerfarenheten nog att kunna genomskåda det hela. Dessutom var ni alla så förbannat kåta på att jobba i USA att ni inte kunde se hur ni höll på att dras in i en grej som endast handlade om att en TV-kanal skulle tjäna pengar! Det fanns aldrig något lyxliv att se fram emot.

En sak som jag kan säga med säkerhet är att det liv som Anna Anka lever i Los Angeles definitivt inte är något Hollywood-lyxliv. Samma sak gäller de övriga Hollywoodfruarna, förutom Susanne Saperstein - hon lever det verkliga lyxlivet som Anna Anka bara kan drömma om. De andra är i grund och botten ganska "bonniga" enligt amerikanska mått. Missförstå mig inte, att vara "bonnig" betyder inte alls något negativt. Ni har säkert märkt hur Maria Montezami och de övriga Hollywoodfruarna är trevligare, mysigare, roligare, mindre skrytsamma och mer jordnära än Anna Anka.

Sanningen är att Anna Anka aldrig har varit någon Hollywood-lyxfru, hon har varit gift med en musikikon vars bäst före-datum gick ut i mitten på 70-talet. Hon har aldrig levt det liv som exempelvis popstjärnor och filmstjärnor lever. Hon och TV3 har försökt lura svenska folket att det liv Anna Anka lever är representativt för Hollywood, och de som blivit de största offren för denna lögn är de stackars unga deltagarna i programmet "Anna Anka söker assistent". Och ni som såg sista programmet måste ha förstått att den där skådespelaren som hyrts in för att spela en hispig och otålig affärsbekant inte alls var en riktig amerikansk affärsman. Det hela var ju pinsamt. Det finns inte en affärsman i USA som hade uppfört sig som han gjorde. Att det var en riggad grej var ju alldeles uppenbart.

Det enda som Anna Anka har lyckats övertyga oss om är att hon är en ganska besk typ, ful i mun och skrytsam och en person som på ett förträffligt sätt övervärderar sig själv. Hon lever längre bort från verkligheten än månen från jorden! Men det gör att TV3 slickar sig om läpparna och räknar tusenlapparna - och bekräftar vad Anna Anka ständigt säger "It’s all about money". Och det är precis vad jag skrev i min förra artikel!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 21 maj 2010 10:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: