sourze.se
Artikelbild

Det finns bara ett parti som verkligen kan förändra

"Är det inte dags att vi börjar förstå att politiker faktiskt inte har så mycket makt som de själva försöker framhålla? Det finns dock ett parti som har en absolut avgörande roll i din både kortsiktiga och långsiktiga framtid..."

Då var kapprustningen i pajförrådet i full gång inför det stundande valet. De rödgröna tycker att Alliansen nedrustat välfärden. Alliansen tycker de rödgröna lägger in orimligt valfläsk. De rödgröna tycker Alliansen använder ojust retorik när de talar om Toblerone. Det enda de verkar riktigt överens om är att de är otroligt oense om precis allting. Jag ber till gudarna att ingen går på detta löjliga bröstande för egentligen vill de flesta politiker föra i stort sett samma politik när det väl kommer till kritan. Det är bara ett fåtal frågor där det faktiskt finns några tydliga skillnader i vad de faktiskt kommer att göra om vi ger dem ”makten” de kommande åren.

Sanningen är att våra politiker i en internationell jämförelse är ovanligt balanserade och kan se fördelen med en gyllene medelväg, därför för de oftast en ganska samlad men tafatt politik. De försöker däremot låta som om de är radikala, upprörda och extremt oense… annars skulle vi inte engagera oss tillräckligt mycket för att rösta och då kanske de skulle förlora jobbet. Valet är allt mindre en politisk fråga och allt mer en typ av smutsig speeddejting där alla deltagare är beredd att säga precis vad som helst i ett desperat försök att få med oss hem i säng.

Är det inte dags att vi börjar förstå att politiker faktiskt inte har så mycket makt som de själva försöker framhålla? Alla partier är till exempel emot arbetslöshet och tycker att det är riktigt illa att folk går utan jobb… den åsikten har de alla haft i hundra år. Om politikerna verkligen kunde lösa arbetslösheten så skulle de väl redan gjort det för länge sedan. Alla partier är för en kvalitativ skola och en trygg och fungerande vård och omsorg. Verkar den brinnande viljan göra att skolan och sjukvården bara blir bättre och bättre? Jag tycker inte det ser ut så.

Det finns dock ett parti som har en absolut avgörande roll i din både kortsiktiga och långsiktiga framtid, ett parti som jag skulle vilja rekommendera dig att inte bara rösta på utan även engagera dig i med såväl tid som pengar. Jag förslår att du tar DITT PARTI. Är det någons om verkligen kan påverka din ekonomi, din arbetssituation, dina barns hälsa, ditt eget välmående så är det DU!

Jag förslår att du har en seriös debatt med dig själv hemma i soffan där du får tillfälle att vika ut lite på allt fantastiskt du gjort för att berika ditt liv. Jag vill att du skall få chansen och att lämna en del vallöften om vad du tänker göra för att göra ditt och andras liv rikare om du bara får makten att styra ditt eget liv de kommande fyra åren.


Om författaren

Författare:
Charlie Söderberg

Om artikeln

Publicerad: 07 maj 2010 09:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: