sourze.se
Artikelbild

Indiska lunchtipset!

Taj Mahal i Göteborg är ett exotiskt och gemytligt matställe där man är välkommen att äta lunch fram till sent på eftermiddagen och där det finns sex olika rätter att välja på.

Taj Mahal ligger på Första långgatan 24-26. Anledningen till att vi bestämde oss för att gå just hit var på grund av en liten kupong som lovade två för en. Nu visade det sig att det inte gällde på lunchen, men vi lockades ändå att stanna av något, kanske en blandning av den varma inredningen i lila, brunt och rött och det trevliga bemötandet.

Vi besökte restaurangen den 17:e mars 2010 mellan 15 och 16. Vi fick titta på en matsedel med sex olika rätter att välja på för varje dag. ”I dag är det onsdag” sade servitrisen glatt när hon lämnade fram menyn. För var dag finns rätter av kyckling, lamm, biff, grönsaker, tandoori och en mix av tre olika. Priset är 69 kr inklusive nanbröd, sallad och vatten. Kaffe på maten kostar 6 kr.

Vi tog lite sallad och innan vi avslutat den kom varmrätterna in. Jag åt Lamm Korma, en lammrätt med bitar i en mild sås med mild smak och malda cashewnötter. Mitt sällskap åt Beef Hydrabadi, biffsteksbitar i en sås med ingefära, grön chili och tomat. Vi bytte talrikar halvvägs in i var sin rätt, så vi smakade på båda och vi tyckte att lammet smakade lite mer. Överens var vi också om att båda rätterna var goda men att det inte hade skadat med en lite modigare kryddning. Nanbrödet var varmt och nybakat, det smälte i munnen.

Restaurangen inrymmes i en stor lokal, gästerna är inte så många vid den här tiden men det är stora fönster där vi kan se ut mot förbipasserande och spårvagnar. Lunchtiden sträcker sig fram till 17:00.

En speciell känsla av service infann sig då personalen kom in i lokalen med en blind man i armkrok, som sattes vid ett bord vid fönstret och direkt fick beställa sin mat.


Om författaren

Författare:
Bente Wikman

Om artikeln

Publicerad: 19 mar 2010 11:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: