sourze.se

Eric Saade: "Jag kommer direkt från skolan"

Det blev Eric Saade och Andreas Johnson som gick vidare till Globen efter den andra deltävlingen i Sandviken. Till Andra Chansen gick Pauline och Kalle Moraues med Orsa Spelmän.

Direkt till Globen gick den förhandstippade flickfavoriten Eric Saade med sin låt "Manboy", signerad Fredrik Kempe och Peter Boström. Men trots att han varit förhandstippad vågade han inte ta ut någonting i förskott.
- Man tror ingenting. Jag kommer in som nykomlingen, direkt från skolan. Jag tog studenten i somras och vad ska man ha för förväntningar? Jag tänkte bara att om vi går vidare så är det sjukt.

Med sig till finalen fick Eric Saade veteranen Andreas Johnson som senast var med 2008 tillsammans med Carola. Då blev han utslagen i Andra Chansen. Men trots att han rönt stora framgångar i Melodifestivalen förut är detta en speciell kväll.

- Jag är bara så förbannat glad. Jag har en låt som jag tycker borde vara i Globen, säger han.
Han medger också att pressens hårt vinklade rubriker satt sina spår hos sångaren.
- Det går inte att komma ifrån att man haft en del tryck på sig och det har varit en oviss resa hit. Det är klart att jag inte är opåverkad av det mediala bruset sedan jag var med tillsammans med Carola.

Om sin medfinalist, Eric Saade, har Andreas bara gott att säga.
- Jag var övertygad om att Kalle Moraeus och hans gäng skulle åka, men det har känts att Eric varit på gång under veckan. Han är ung, snygg och jävligt begåvad, jag är stolt över att vi åkte till Globen tillsammans.

Eric Saade hade också bara goda ord att säga om Andreas Johnson.
- Andreas har varit min Idol sedan jag var liten. Jag vet inte hur många gånger jag har stått framför spegeln och sjungit "Glorious"!

Till Andra Chansen i Örebro gick jokern Pauline med sin soulpoplåt "Sucker for love" och Kalle Moraeus med Orsa Spelmän med den blivande svensktoppsfavoriten, "Underbart".


Om författaren

Författare:
Anna-Sofia Pehrson

Om artikeln

Publicerad: 15 feb 2010 15:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: