sourze.se

Mina förutsägelser om 2010

Jag gillar nya utmaningar och vill nu försöka förutsäga vad som kommer att hända både i Sverige och globalt under året.

Jag tror att;

* Sverige går mot sitt mest osäkra val någonsin
* De gamla professionella partierna kommer att få äta upp allt dumt de tidigare sagt om både Sverigedemokraterna och Piratpartiet
* Både SD och PP kommer att få över 4 och därmed komma in i riksdagen.
* Bägge kommer att bli vågmästarpartier, om inte de före sommaren redan ingått en allians med endera blocket.
* De etablerade partierna kommer att få äta upp allt dumt de sagt och krypa till korset för att få sitta kvar vid makten, vilket verkar vara viktigare än att föra en politik för folket.
* Både Kd, V och Mp kommer att ligga så nära 4-spärren att jag tror minst ett av dessa tre åker ut ur riksdagen.
* I USA kommer att presenteras fullständiga bevis om att Obama är en olaglig president eftersom han inte ens är amerikansk medborgare, vilket är nödvändigt enligt deras grundkonstitution.
* Mycket pekar på att USA kommer att gå i konkurs detta år. Dock kan landet räddas genom införandet av den tidigare så hemliga Nordamerikanska Unionen mellan USA, Kanada och Mexico och införandet av den nya valutan Amero.
* EU kommer att fortsätta sitt förfall enbart pga den obegripligt stora korruption, mutor, stölder, mord och all annan tänkbar kriminalitet som pågår i Bryssel. Frågan är inte om utan när allt kollapsar, för medlemsländerna har inte längre råd att göra så många kriminella politiker till miljardärer, av de som sitter i EU. Detta EU som blivit Europas eget Babylon, fast värre.
* Svenskarna får äntligen bevis för att Staten, Forskningssverige, och FRA håller på med olaglig och ofattbart grym forskning på människor. Forskningen handlar om att skapa en datorhjärna med ett eget medvetande. Det som troligen kommer att bidra mest till avslöjandena är den enorma omfattningen av försöken och alla som blivit mördade av ovan nämnda grupper. Behöver jag ens säga att allt bara handlar om makt och pengar?
* Svensk ekonomi kommer att kraftigt försämras, räntorna går upp kanske redan till sommaren, men mest sannolikt till hösten. Mycket hänger på EU och omvärlden hur snart höjningarna kommer.
* Nanotekniken kommer på allvar in i vårt medvetande och kanske, här är jag lite osäker, kommer ett första försök att lansera en sorts "biodator" som kan bli första gången som en människa integreras en med en dator på ett sätt allmänheten inte trott vara möjlig.
* Medicinskt tror jag inte att så mycket sker i år. Det enda jag tror kommer att hända är att flera läkemedelsjättar köper upp mindre företag och skapar en oligopolvärld där bara några jätteföretag tar över helt och hållet. Detta kommer att bli en utmaning för alla länder att motarbeta eftersom det motverkar allt vad den "normala" forskningen vill kunna göra. Därför bör det bli en livlig debatt om vart gränserna ska dras och hur lagar ska tillämpas.
* 2010 bör bli ett stort år för alternativa bilbränslen och/eller ett helt nytt "tänk" över hur vi ska transportera oss. Förhoppningsvis vågar någon ställa sig upp och ifrågasätta om vi verkligen själva behöver äga transportfordon över huvud taget. Min gissning är att det i år kommer flera bra förslag från utvecklare inom fordonsindustrin.

Nu har jag stuckit ut hakan rejält här och även skapat en kategori enbart för ändamålet som jag så finurligt döpt till FÖRUTSÄGELSER 2010. Där kan du gå in lite då och då och se hur jag ligger till.

Dessutom vore det kul om du vill att jag ska försöka mig på fler förutsägelser inom andra områden! Det är i så fall bara att skicka mig en kommentar så ska jag göra vad jag kan.

Jag lovar att verkligen göra mitt bästa och inte göra narr av något. Det här är en sak jag länge velat göra, men inte haft möjlighet till förut, så därför passar jag på nu när det bara är den 2a januari och året just börjat.

Läs och kommentera, låt det här bli början på en kul och intressant debatt!


Om författaren

Författare:
Stig Olsson

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2010 12:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: