sourze.se

Konspirationer låg bakom morden på JFK och RFK

"Vem tjänar på att sanningen bakom dessa och andra brott döljs, varför vill amerikanska myndigheter än idag inte ta upp ny teknisk bevisning?"

På senare år har ordet "konspirationsteori" använts som ett negativt laddat ord främst i samband med personer som ifrågasätter massmedias och etablissemangets bild av pågående och historiska händelser.

Självklart existerar det och har existerat konspirationer, många historiskt viktiga konspirationer är allmän kunskap. För att nämna några kan vi ta mordet på Julius Ceaser, Molotov-Ribbentrop-pakten och Enron-skandalen. Illasinnade sammansvärjningar är inte något nytt, i Bibeln är kanske den mest kända konspirationen Evas och Satans pakt om att ignorera guds vilja och äta frukten från trädet i mitten av Edens trädgård.

Efter att ha tagit del av det omfattande material som analyserar morden på JFK och RFK har jag kommit till slutsatsen att så väl JFK och RFK var offer för konspirationer. Det framkommer att fler än tre kulor avfyrades vid Dealey Plaza i samband med JFKs död. Vidare har analys av Zapruder-filmen med modern teknik visat att minst ett skott träffade John Kennedy framifrån och inte bakifrån, vilket Warren-kommissionen hävdade. Hanteringen av JFKs kropp efter mordet är det som tydligast visar på en konspiration på högsta nivå. En kula i nästan perfekt skick hittades på en sjukhusbädd bredvid senator John Connally. Denna kula sägs ha trillat ur senatorn och skall även vara den så kallade "magiska kulan" som skall ha orsakat flera av passagerarna stor skada och utfört fysiskt omöjligt manövrar som att till exempel stanna över en sekund i luften. John Kennedys kropp förflyttades under en stor kontrovers från Dallas av Secret Service. Det framkom efter analys av bildbevis att kroppen manipulerats, vilket även skedde med bilder av den döda kroppen. Den massiva skada på bakhuvudet som många vittnen än idag svor på att de såg, är på många bilder borta. Att en majoritet av Amerikas folk tror att en konspiration låg bakom mordet på JFK är inte förvånande. Nästa mord på en medlem av Kennedy-familjen var mer välplanerat men visar även det tydligt spår av en konspiration.

Bobby Kennedy som själv hade varnat JFK att hans politiska djärvhet, motstånd mot CIA och mot Vietnamkriget skulle leda till hans död blev själv mördad efter att ha vunnit premiärvalet i Kalifornien år 1968. Till en början verkade detta mord ha en ensam mördare men vittnesmål om att säkerhetsvakten som vid mordet stod alldeles bakom RFK avfyrade skott ledde hos många till slutsatsen att en konspiration låg bakom mordet. Efter obduktionen av RFK var klar stod det klart att ett skott hade avfyrats endast några få centimeter från RFKS huvud, en position som enligt vittnen den misstänkte Sirhan Sirhan inte kunde nå. Efter att åtta kulor hittats ignorerade polisen två kulhål som skulle ha ökat antalet kulor till totalt tio. Vittnesmål och fotografier bevisar utan tvivel att fler än åtta skott avfyrades, vilket överstiger de maximalt åtta skott Sirhan kunde ha haft i sin revolver. En ljudupptagning som var del av bevisen har de senaste åren analyserats med modern teknik, vilket gör att man kan konstatera att fler än åtta skott avfyrades, några av skotten avfyrades dessutom så tätt inpå att de omöjligt alla kunde ha kommit från Sirhans skjutvapen. Mordet liknar än mer en konspiration när man beaktar vittnesmål som pratar om en yngre kvinna och en man som springer från byggnaden efter mordet, ropandes att de skjutit Bobby Kennedy. Den yngre kvinnan sågs av personer i byggnaden innan mordet tillsammans med Sirhan. Experter inom hypnos är säkra på att Sirhans hypnotiserades för att utföra morddådet, detta är något som man bland annat inom CIA har forskat på långt innan 1968, denna typ av kunskap fanns under den tid dådet utfördes och kunde ha utförts av en rad personer och organisationer. Sirhan Sirhan säger än idag att han inte kommer ihåg något från mordet. Han säger sig även inte komma ihåg de anteckningar han skrev om att mörda RFK. Den tekniska bevisningen visar att en konspiration låg bakom mordet på RFK då det kan bevisas att fler än åtta skott avfyrades, frågan om vem som ligger bakom återstår att lösa.

Konspirationer ligger med största säkerhet bakom de tragiska morden av JFK och RFK. Vem tjänar på att sanningen bakom dessa och andra brott döljs, varför vill amerikanska myndigheter än idag inte ta upp ny teknisk bevisning?


Om författaren

Författare:
Marcus Borg

Om artikeln

Publicerad: 28 dec 2009 10:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: