sourze.se

Ge kriminella en chans

Fångvård. Vad är det? Varför ska man bry sig? ”Lås in dom! Dom skadar!” skriker många. Vi matas ständigt genom media med information om hur mycket våld och övergrepp det finns. Rädsla och vrede väcks, istället för att riktig hjälp ges.

I USA är kriminella och vården av dem en stor inkomstkälla. Alla advokater, domare, poliser och privatägda fängelser tjänar pengar på dem. Det verkar nästan som det är ganska bra att dom kriminella finns. Pengar tjänas. Och ännu bättre anser kanske vissa – dom tar död på varandra!

Övervakning behövs ju, allt fler kameror sitter uppe för att bevaka! Mycket pengar ligger i det. Mångas rätt till integritet försvinner. Många säljer sin integritet på att dom vill vara säkra men ifrågasätter inte ens att dom själva övervakas mer och mer. Ett riktigt kontrollsamhälle håller på att utvecklas.

Kanske man borde ifrågasätta det hela lite i alla fall? Är det ett bra sätt att lösa det hela?

Har inte dom kriminella kanske varit små barn någon gång? Kanske dessutom ganska utsatta barn?Deras föräldrar kanske var i missbruk? Deras pappor kanske var borta, kanske satt i fängelse? Kanske var det ingen som brydde sig om dom, hjälpte deras föräldrar ur missbruk ur och ur kriminallitet, gav dom det stöd dom behövde?

Tror dom flesta om dom själva hade kunnat ta sig ur dessa snaror och valt att vända om de fått en chans? Och hjälpen, VÅRDEN, var är den? Jag har sett många rest sig och vänt om – när dom fått den hjälpen. Det borde betyda något. ”Hjälp andra så hjälper du dig själv” är ett uttryck som faktiskt stämmer.

Ge människor en chans istället för hata dom. Dom är ett resultat av ett samhälle som inte hjälper. Och ilskan över detta vänds tillbaka mot samhället.


Om författaren

Författare:
Milina Åström

Om artikeln

Publicerad: 28 dec 2009 10:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: