sourze.se

Sexism kan vara OK, men torskar får mig att spy

"Hur kan en man tycka att det är rätt att använda en annan människas kropp för sina egna egoistiska syften? Kan torsken svara på det?"

Sexismen är OK att den finns, till en viss gräns, om både tjejer och killar "drabbas". Om både tjejer och killar ibland behandlas som objekt och att de samtidigt kan vara subjekt, då är det helt OK, tycker jag. Att vara objekt kan vara häftigt, vid rätt tillfälle.

Men torskarna får mig att spy. Sådana rötägg har inget existensberättigande, anser jag. Hur kan en man tycka att det är rätt att använda en annan människas kropp för sina egna egoistiska syften? Kan torsken svara på det? Hur får torsken upp den när han vet att mottagaren är köpt, i värsta fall tvingad till prostitution? I bägge fallen tycker jag att det är våldtäkt. Det är våldtäkt på en annan människas kropp och själ.

Är torsken född till torsk eller är den ruttna synen på andra människor något torsken lärt sig? Vissa menar att prostituerade måste få finnas för de killar som t.ex. är handikappade eller på annat sätt har svårt att få kontakt med kvinnor. Men det argumentet faller platt, när man hör att undersökningar visar att det är helt andra män som använder prostituerade. Det kommer från fullständigt vanliga familjer, män med både hustru och barn. Inga konstigheter där.

En del tycker att det måste få stå var och en fritt, i ett fritt samhälle, att få försörja sig som prostituerad eller att en torsk måste få vara torsk om han - för det är ju en han - vill. Jag tror inte det. Myten om den lyckliga horan har väl alla förstått är osann. Det finns ingen som vill förstöra både kropp och själ frivilligt. Om man får välja. Den prostituerade kvinna som påstår det, är jag säker på är en trasig människa som straffar sig själv, som hatar sig själv. Kvinnor vänder självhatet inåt, tjejer i tonåren som skär sig själva, männen vänder frustationen utåt, slår inte sig själva utan ger sig på någon annan.


Om författaren

Författare:
Ethel Hedström

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2009 15:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: