sourze.se

Vad du inte visste om 9/11 – #3

"Det sägs att man inte behöver vara raketforskare för att sköta en regering men nu råkar jag vara det. Den mest osannolika av alla konspirationsteorier om 911 är den officiella från USA:s regering."

Det här sa den före detta chefen för USA:s avancerade rymdprogramutveckling, Dr Robert Bowman på ett möte för skeptiker till den officiella 9/11-förklaringen. Bowman har en Ph.D i Aeronautics & Nuclear Engineering, han är också före detta vice president för Space Communications Company och har bland annat undervisat vid FN, The Academies of Science och The House of Lords. Dr Bowman kallar 9/11-kommissionens rapport för "en bortförklaring, mörkläggning och en bunt lögner".

Dr Bowman är alltså en av dem som rabiata slumpteoretiker kallar dårar, Erik Åsard kallar stollar och DN-skribenten Torbjörn Elensky liknar vid förintelseförnekare och nazister. Det vill säga, människor som vill ha en ny 9/11-undersökning eftersom de inte tror på att 19 araber utan någon vetskap eller hjälp inifrån USA:s regering överlistade världens främsta supermakt med världens främsta underrättelsetjänst och med lätthet styrde tre plan in i två skyskrapor och Pentagon, en av världens mest bevakade byggnader utan att ett enda jaktplan ingrep.

OBS! Texten fortsätter under videon -->


Efter att larmet gått ska det ha gått minst 70 minuter innan de första jaktplanen lyfte. Det innebär i så fall att det gick 1 timme och 10 minuter innan man fick upp jaktplan som skulle kunna genskjuta kaparna. Vid det laget var det förstås redan försent. Det här skedde alltså i det land som svarar för 46 av världens militära utgifter och lägger ner miljarder dollar varje år på sina avancerade underrättelsetjänster.

Kapten Daniel Davis, före detta officer i NORAD North American Air Defense sa:

"Enligt min erfarenhet som officer i NORAD, som taktisk chef för Chicago-Milwaukee Luftförsvar och privatpilot, finns det inte en chans att flygplan inte skulle ha genskjutits när de avvikit från sin färdplan, stängt av transpondrarna och avbrutit kommunikationen med trafikkontrollen. Inte en chans! Med mycket otur så kunde kanske ett glida igenom, men det finns inte en chans att alla fyra skulle kunna göra det. Försök att dölja fakta genom att kalla det för en konspirationsteori ändrar inte sanningen."


Låt oss nu studera rapporteringen om kapningarna och hur USA:s luftförsvar agerade.

FAA:s Federal Aviation Administrations personal upptäckte den första avvikelsen kl. 8.14, alltså cirka en kvart efter planets avfärd från Boston och förstod att det rörde sig om en flygkapning kl 8.21, varpå de ska ha slagit larm. Nordöstra flygförsvarssektionen NEADS borde alltså hunnit upp flyg nr 11, som kraschade det norra WTC-tornet kl 8.46. Ännu bättre chans borde de haft att preja flyg 175 som kolliderade med södra tornet kl 9.03. Flyg nr 77 rammade Pentagon kl 9.38, det vill säga 77 minuter efter att den första kapningen upptäckts och 52 minuter efter den första kraschen.

Hur lyckades kaparna i samtliga tre fall vinna kapplöpningen mot USA:s flygförsvar?

General Richard Myers, dåvarande tillförordnad stabschef och Mike Snyder, talesman för NORAD sa båda oberoende av varandra, direkt efter 9/11, att inga jetplan sändes upp förrän efter att Pentagon träffats. Trots att Flight 11 hade visat två standardtecken på kapning, förlust av både radio- och transpondersignal vid 8:15. Det betyder i så fall att rutineråtgärder som normalt genomförs inom två till tio minuter efter en kapning inte genomfördes förrän efter nästan 80 minuter.

Det här lät ju inte bara illa, det lät ologiskt också. Mycket riktigt kom det snabbt en ny version. Den 14 september meddelade CBS News, utan att presentera källa, att i motsats till tidigare rapporter hade jetplan kommit upp i luften även om de kom för sent. Det underförstådda budskapet var att misslyckandet helt och hållet berodde på FAA eftersom de anmält ärendet till NEAD så sent att ett genskjutande var omöjligt. Nu ändrade plötsligt NORAD sina uppgifter och instämde i CBS påstående.

Om vi accepterar NORADS påstående att NEAD inte fick veta om kapningen av Flight 11 förrän 8:40 så innebär det att FAA måste ha väntat i hela 20 minuter efter att de såg varningssignaler på kapningar innan de slog larm. Om så är fallet, varför väntade man så länge med något som normalt ska göras inom ett par minuter? Men oavsett det borde jaktflyg från New Jerseys flygbas ändå hunnit upp de kapade planen men NORAD påstod att det inte fanns några plan där så istället skickades plan från Otis Air National Guard Base i Massachusetts. Vid full hastighet, som de påstod sig ha kört, skulle de nått New York på 10-12 min enligt en taleskvinna på NORAD, men enligt NORAD kom de inte dit förrän efter 19 minuter.

9/11-kommissionen kom därefter med en tredje version där de hävdade att NORAD inte fick höra om flight 175 förrän efter att det träffat det södra tornet. Det motsägs av kapten Michael Jellinek, en anställd på NORADS huvudkontor i Colorado som talade i telefon med NEAD när han såg Flight 175 krascha in i södra tornet. Han frågade då: "Var det där det kapade flygplanet ni hade att göra med?" "Ja", svarade NEAD.

Man hade dock nästan en timme på sig att få upp jaktplan innan det sista planet körde in i Pentagon. När jaktflyg skulle sändas upp gick ordern inte till Andrews bas två mil ifrån Washington, utan till Langleys bas 20 mil längre bort! Varför? För att Andrews inte hade några jaktflyg i beredskap enligt NORAD. Andrews bas har till uppgift att skydda Vita huset, Pentagon, kongressen och högsta domstolen. Det skulle alltså, i världens mäktigaste supermakt med världens främsta militärmakt, inte finnas ett enda jaktplan redo i närheten för att skydda landets viktigaste byggnader?

Om man accepterar att allt detta berodde på missförstånd, slarv och tillfälligheter måste man också gå med på att missarna och slarvet låg hos FAA, NORAD, NEAD, FBI, NSA, CIA och regeringen. De tre första för att man inte följt standardprocedurer, varit ouppmärksamma och inte haft jaktplan tillgängliga. De fyra senare för att de misslyckats med att kartlägga, identifiera och inringa potentiella hot mot landet, alltsammans tillräckligt graverande för att åtskilliga huvuden skulle rulla, men inte en enda person fick sparken efter 9/11.

Efter dådet tillfrågades vita husets pressekreterare Ari Fleischer om det funnits några förvarningar. Det hade det inte svarade Fleischer. När så Bush rådgivare i nationella säkerhetsfrågor Condoleeza Rice vittnade inför 9/11 kommissionen 2004 påstod hon att "ingen kunde ha föreställt sig att de skulle ta plan och köra dem in i Pentagon".

Sanningen är att det fanns " classbluelink targetblank>många förvarningar, inklusive såna om kapningar där plan användes som vapen och att Rice redan den 10 juli 2001 varnades för en eventuell attack av dåvarande CIA-chefen George Tenet, enligt Watergatereportern Bob Woodward. Före 9/11 hade elva länder varnat för att en attack planerades. CIA mottog en lista med 200 misstänkta före terrordådet och regeringen ignorerade varningar från flera FBI-agenter. FAA fick mellan april och september hela 52 varningar av underättelsetjänster om Al-Qaida-planerade attacker.

När Rice tillfrågades av kommissionen om ett PDB Presidential Daily Brief från CIA angående hot mot USA påstod hon att det inte var en varning utan mer ett historiskt dokument. Detta trots att memot hade titeln "Bin Laden fast besluten slå till mot USA" och att FBI där skrev att de har information om att terrorister knutna till Al-Qaida förberedde kapningar inom USA. Dokumentet NORAD EXERCISES i US National Archives från 9/11-kommissionen avslöjar att man hade övningar bara fem dagar före 9/11 som innebar att man simulerade att plan kapats av terrorister. En av övningarna genomfördes den 9 september och innebar att terrorister kapade plan på väg till New York som de sen sprängde.

Låt oss nu ta en närmare titt på 9/11-kommissionens rapport. En av kommissionens egna advokater, John Farmer avslöjar i boken The Ground Truth: The Story Behind America’s Defense on 9/11 som kom ut i år hur allmänheten allvarligt vilseletts om vad som inträffade under 9/11. Bland annat skriver han:

"Jag var chockad över hur annorlunda sanningen var jämfört med hur den beskrevs. NORAD:s bandinspelningar berättade en helt annan historia än den som berättats för oss och allmänheten. Vid en viss nivå, vid något tillfälle, gjordes en överenskommelse med regeringen att inte säga sanningen om vad som hände."


Läser man 9/11-kommissionens rapport så finner man att det enda kapitel som egentligen tar upp skeendet före och under attacken är det första. Resten är mest summeringar av Amerikas roll i världen och hur man ska agera i framtiden.

Låt oss nu titta på vad de säger om finansieringen av 9/11.

Trots uppgifter om att General Mahmoud Ahmed och Omar Sayed Sheik skickat 100 000 dollar till flygplanskaparnas ledare Atta Bin Ladens cash link to hijackers så skriver 9/11-kommissionen följande i sin rapport:

"USA har aldrig lyckats hitta några källor till finansieringen av 9/11. Det, å andra sidan, är ju en fråga som är av liten betydelse."


Läs den där meningen igen. Kommissionen påstår alltså, trots uppgifter från FBI om motsatsen, att man inte lyckats spåra någon källa vad beträffar finansieringen av 9/11-attacken. Sen säger man dessutom, efter det värsta terrordådet i landets historia, ATT DET KNAPPT HAR NÅGON BETYDELSE HELLER!? Och detta ska anses vara den ultimata utredningen?

Den största tragedin så här efteråt är förstås att de anhöriga till 9/11-offren som inte tror på den officiella förklaringen ännu, åtta år senare, är förvägrade en ny utredning. Istället räknas de av media och andra som idioter och konspirationsteoretiker för att de kräver en kompetent och anständig utredning istället för en ologisk och korrumperad.

Läs också:

Vad du inte visste om 9/11 #1 och #2

Twenty-five U.S. Military Officers Challenge Official Account of 9/11, www.opednews.com
Government Agreed to Lie About 9/11, www.independentamerican.com
9-11 AND THE SMOKING GUN, www.atimes.com


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 09 dec 2009 10:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: