sourze.se

Alla bär vi på en historia

Om du stoppar en människa på gatan och börjar prata riktigt djupt med vederbörande visar det sig oftast att han eller hon skulle kunna skriva en roman om sitt liv.

Vi har alla varit med om både positiva och negativa saker i vårt liv som format oss till den människa vi är idag. Om det fanns möjlighet skulle deras liv kunna sättas på pränt och säkert läsas och intresserat delas av många, men idag är det en praktisk omöjlighet, dels på grund av den höga kostnaden för att framställe böcker, dels på grund av bristande intresse. För hur många tar sig tid att verkligen lyssna på till exempel de äldre som ofta har långa spännande historier att berätta?

En gång i tiden jobbade jag i en elbutik på Östermalm, och fick där höra många historier om resor, brustna hjärtan eller lyckliga kärlekar och unika händelser som de äldre varit med om. Det var både intressant och lärorikt att höra vad de hade att berätta. De rynkiga, ibland delvis halta och lytta lyste upp när någon lyssnade, och återkom ofta till vår gulliga butik. För dem innebar besöket hos oss att de fick prata med en medmänniska utan att ständigt bli avbruten.

Allihop hade de en lång livshistoria. En del grymmare än andra.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 24 sep 2009 11:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: