sourze.se

Svininfluensan: Senaste halmstråt -"nanopartiklar"

Vaccinations-alarmisterna har hittat ett nytt halmstrå: "nanopartiklar". Anklagelserna blir bara mer löjliga för varje artikel.

För fyra år sedan skrev en Sourze-skribenten Stefan Whilde artikeln Socialstyrelsen erbjuder säker död.

"Logiken" bakom artikeln var följande: SoS rekommenderar fluor. Fluor ingår i nervgasen sarin. Sarin är farligt. Därför måste fluor vara farligt.

Vad är felet i resonemanget?

I Sarin ingår också syre, kol och väte. Ingen har dött av att andas vanlig luft eller att ta en tallrik pasta, som består av alla dessa tre ämnen. Så mycket för "säker död". Läs mitt svar på den tidigare nämda artikeln här: En global giftskandal.

Fyra år senare är denna typ av vilda och fullständigt ogiltiga kopplingar vardagsmat på Sourze. Nu senast är det vaccinations-alarmisten Marcus Borg som försöker med den här perverterade varianten av leken Six Degrees. Hans resonemang går som följer:

1 Det kan vara skadligt för lungorna att andras in partiklar.
2 Vissa nya vacciner använder sig av så kallade "nanopartiklar" för att uppnå högre effektivitet, färre doser och mindre biverkningar per dos. Därför... 1 2
3 ...måste vaccin vara farligt!

Marcus Borg skrev ju så klart inte allt detta utan som är brukligt lämnar hysterikerna ute precis alla uppgifter som kan få folk att tvivla på deras vilda påståenden, typ att i ena fallet handlade det om att andas in luftföroreningar rakt ned i den känsliga lungvävnaden, och i andra fallet om en helt annan typ av partiklar, administrerade på ett helt annat sätt, och som dessutom genomgått kliniska tester för att kollas så att de inte är farliga. Antingen det eller så läste han inte ens artikeln han refererade till och därför var genuint okunnig om att den större bilden, precis som Stefan Whilde.

I vilket fall som helst är resonemanget ren gallimatias. Marcus Borg har med största sannolikhet huggit på att ordet "nanopartiklar" förekom i två olika sammanhang och sedan har han med stor iver tvingat ihop dem medelst tvång och häftmassa.

Jag kan bara med oändlig sorg och frustration konstatera att när Stefan Whilde skrev sin artikel för fyra år sedan var han ett åtminstone ett lysande undantag. Nu är den här typen av ohejdat, omotiverat och ovetenskapligt gastande och tillika skrämselpropaganda mer regel än undantag på Sourze.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 17 sep 2009 10:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: