sourze.se

Aftonbladets artikel bara toppen av ett isberg

"Saken handlar egentligen inte bara om denna olyckliga artikel utan om den svenska vänsterns systematiska politiska förföljelse av staten Israel som genomförts i samarbete med miljöpartiet och kommunisterna i mer än två decennier."

Utöver den rådande diplomatiska krisen mellan Israel och Sverige, har uppgifter sipprat fram om att den svenska regeringen har finansierat "forskningsverksamheten" bakom historian.

En israelisk korrespondent i Sverige har rapporterat att den största delen av materialet redan har publicerats år 2001 i boken "Inshallah", författad av samma journalist, Donald Boström. Den finansierades av olika organisationer, bland andra av Utrikesministeriet, svenska fackföreningar och palestinska organisationer. Detta är redan känt i välinformerade kretsar och av tidningar i Sverige som ser saken djupare än lekmännen.

Därmed har den israeliske inrikesministern Eli Yishai, för några dagar sedan förklarat att arbetsvisum skall kunna vägras Aftonbladets reportrar i Israel. Regeringens presskontor skall kunna neka presskort till Aftonbladets journalister. Presskontorets ledning förklarar att Aftonbladet anställer “vänsteragitatörer" utklädda till journalister som kommer till Israel för att kunna iscensatta och delta i internationella protester mot landet.

Saken handlar egentligen inte bara om denna olyckliga artikel utan om den svenska vänsterns systematiska politiska förföljelse av staten Israel som genomförts i samarbete med Miljöpartiet och kommunisterna i mer än två decennier. Hade det stannat vid bara ord så kunde Israel acceptera argumentet om yttrandefrihet. Dessa icke-statliga organisationer har finansiellt hjälpt sina favoriter, palestinierna. Jag påstår att det kan finnas en svensk socialdemokratisk krona i varje Hamas-raket. Jag påstår at det kan finnas en miljöpartistisk krona i varje kilo sprängbälte. Jag påstår att det kan finnas en svensk-kommunistisk krona i varje "palestinsk" skolbok som smutskastar judar och Israel. Jag påstår att det kan finnas en svensk krona i varje högtalarutrustning i Gaza som gapar orden "apor och svins söner". Jag påstår att vänsterstyrd media illvilligt förvränger nyheterna. Jag påstår att det är detta som Svenska staten skall utreda och debattera i Sverige. Jag påstår att Israel, som suverän stat, kan utreda allt som den finner nödvändigt att utredas utan inblandning från någon annan stat, och absolut inte från Sverige.

Den svenske statsministern tror att EU under ledning av Sverige skulle kunna bidra till freden i Mellanöstern. Jag påstår att det är bäst att EU - och Sverige - håller sig borta från förhandlingarna.


Om författaren

Författare:
Ishak Haskiya

Om artikeln

Publicerad: 25 aug 2009 13:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: