sourze.se

Rosengård: Sveriges lagstiftning för tolerant

"Det personliga ansvaret för ett dåligt och dessutom kriminellt beteende finns inte i ett land som har så stor respekt för lagen att domstolarna måste ha klara bevis för allt. När bevis inte finns så släpps de misstänkta."

Det är så lätt att löpa amok på gatorna i Rosengård och sätta eld på bilar.

En ungdomsledare har arresterats. Man måste protestera med alla medel, speciellt med sådana som är helt förbjudna enligt lagen. Lever man i Rosengård så lever man i ett ”no mans land”. Fritt fram för skrik och bråk, för stenar och eld. Detta är de frustrerade andra och tredje generationens invandrares medfödda rätt. För dem är Sverige den oändliga toleransens och gränslösa frihetens land, följaktligen har man rätt att göra det tror dom. Det personliga ansvaret för ett dåligt och dessutom kriminellt beteende finns inte i ett land som har så stor respekt för lagen att domstolarna måste ha klara bevis för allt. När bevis inte finns så släpps de "misstänkta". Arresterar man många så skriks det högljutt om kollektiv bestraffning trots att det var ett kollektiv som var ansvarigt för skadorna.

Har Sverige verkligen råd med sin aktuella lagstiftning som är anpassad efter folk som har lärt sig att respektera lagen? "That is the question?" som någon sade någonstans.

Finna fel är alltid möjligt men, men, men, rosen i Rosengårdkravallerna i denna sköna majmånad går till ordningsmakten som vågade konfrontera upploppet. Bravo till Polisen!


Om författaren

Författare:
Ishak Haskiya

Om artikeln

Publicerad: 07 maj 2009 14:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: