sourze.se

Dominika Peczynski vet ingenting om depressioner

"Är man deprimerad ligger man med neddragna gardiner, vägrar gå upp, vägrar att kommunicera. Det vill säga, det handlar om att leva i den mörkaste av skit. Inte springa och skriva debattartiklar i Aftonbladet."

Vi lever i den töntigaste av tider, när det finns företag som inte längre skapar reklam för riktiga saker, utan bara gör allt för att få uppmärksamhet. Dominika, som var med i ett popband utan att kunna varken sjunga, spela eller agera, sysslar tydligen med sådant nu för tiden. Och nu har hon blivit deprimerad, men jobbar ändå. Därför att ”Gå hemma alldeles själv utan att göra ett
skapandes grand kan inte vara nyttigt för någon”. Hon skriver i en Länk: aftonbladet.se " target"_blank" classbluelink>debattartikel i Aftonbladet att ett arbete är viktigt att ha för att kunna bli frisk, och att folk inte borde sjukskriva sig så fort de blir deprimerade. Fan vilket hån det är mot folk som faktiskt jobbar, att höra denna människa tala om depression!

För att ge er en liten inblick så pratade jag med min psykolog om att just arbeta när man är deprimerad. Är man deprimerad ligger man med neddragna gardiner, vägrar gå upp, vägrar att kommunicera. Det vill säga, det handlar om att leva i den mörkaste av skit. Inte springa och skriva debattartiklar i Aftonbladet. Jag har sett när den där människan står och skriker till sitt barn ”kom in i taxin nu annars bli mamma arg!!!” Hon är inget annat än fake från början till slut. Hon vet möjligen hur man får uppmärksamhet även om den bara är negativ.

En av hennes projekt var till exempel att kvinnor skulle visa brösten för att uppmärksamma bröstcancer. Det vanliga sättet för kvinnor att få uppmärksamhet i vår TV3-värld. Inget verkligt, bara en cirkus som ingen kommer ihåg vad den handlade om. Eller jo, att man hade möjligheten att se kvinnobröst.

Nästa gång hon ska få uppmärksamhet så får hon väl skaffa sig någon ny sjukdom som inte går att kolla.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 16 apr 2009 14:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: