sourze.se

Vänsterblocket borde sitta still i båten

Världsekonomin har som bekant råkat in i en djup depression. Men den är inget jämfört med den depression som vänsterblocket i Sverige har råkat in i. Den solklara seger som alla till vänster räknat med nästa år är plötsligt helt borta.

Alla skyller på Wanja och Mona. Men den förklaringen är allt för enkel. Vänstern har nämligen råkat ut för en motståndare som har visat sig väldigt smart. Alliansen har alla trumf på hand och de dåliga ekonomiska tiderna spelar ingen roll. Tre trumf har regeringen: den politiska, mediala och ekonomiska makten. Även om vänstern kommer till makten så är de ändå i minoritet och kan inte driva igenom de förslag som de vill.

Sossarna heter egentligen Socialdemokratiska arbetarpartiet. Av partiets arbetare har en del blivit arbetslösa, resten har blivit medelklass och värvats till moderaterna, där de kallas för arbetare. Det finns 10 överklass, 70 medelklass och 20 underklass i Sverige. Det är smart av moderaterna att ta över den arbetande medelklassen. De har också fått det väldigt bra och märker inte av lågkonjunkturen tack vare sänkningen av skatterna som regeringen genomförde. Hos medelklassen finns den känsla av solidaritet som präglade den tidiga socialdemokratin inte kvar. Nu skälls det hela tiden på Mona och Wanja. De som skäller mest på mötena och i TV är antagligen moderata arbetare som partiet skickat fram för att mosa Mona och Wanja. Man ska aldrig lita på folk till 100 .

Här om dan marscherade 12 000 bajenfans till Söderstadion och alla trodde förstås på bajenseger. Men tji fick de. Nu är det ju så att livet är en lång räcka av nederlag och ibland en och annan seger. Det gäller även i politiken. Vänstern ska kanske fundera över om det är så eftersträvansvärt att ta över regeringsmakten. Världen blir alltmer kaotisk och oberäknelig och det är nästan omöjligt att styra ett land. Det är kanske lugnare och bättre att sitta som bra betald opposition och utan att behöva ta ansvar för det kommande kaoset. Det finns bara en väg för vänsterblocket att komma ur den här depressionen, det är att vila upp sig och framför allt: att sitta still i båten. Alla de här utspelen de gör för att övertrumfa regeringen är bara löjliga och betyder ingenting. Snart kommer det dessutom ett EU-val och det kommer att bli en stjärnsmäll för sossarna. Det lär ta tid för dem att återhämta sig efter den. Och när rösterna är räknade vid valet nästa år så visar det sig nog att Sverigedemokraterna kommer att få många mandat. Det ska bli spännande att se minerna hos alla partiledare efteråt.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 14 apr 2009 12:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: