sourze.se

Klimattalibanerna vill bara höja skatterna

"Det sticker lite för mycket i allmänhetens ögon att direkt säga att skatterna skall höjas. Det låter bättre, för de godtrogna, att säga att det är till klimatarbetet pengarna skall gå. Undrar hur länge vi skall låta oss luras av dessa tomma fraser."

Regeringen presenterade sin "klimatpolitik" med förslag på nya pålagor i form av höjd diesel- och koldioxidskatt. Allt under förevändning att det är för "klimatet" detta görs. Det låter som om George Orwell skulle ha skrivit ihop detta. Sanningen att säga är detta inget annat än rejäla skattehöjningar, vackert inlindade i tramsiga fraser om "klimathotet". Så har det förvisso låtit tidigare också. När "skogsdöden" uteblev var man ju tvungen att hitta på något annat att varna för.

Det sticker lite för mycket i allmänhetens ögon att direkt säga att skatterna skall höjas. Det låter bättre, för de godtrogna, att säga att det är till klimatarbetet pengarna skall gå. Undrar hur länge vi skall låta oss luras av dessa tomma fraser. Klimatet kommer framledes att leva efter de förutsättningar som en mängd variabler tillåter. Oberoende av vilka skatter vi betalar och vad vi kallar dem. Eller tror någon på fullaste allvar att vi kan påverka sådana saker som solinstrålningen, jordaxelns lutning, havsströmmarna eller vindarna? Jordaxelns lutning är intressant ur den synpunkten att dess "vobblande" har förorsakat minst fyra nedisningar. Senaste istiden upphörde för så sent som 15 000 år sedan. Utan den klimatförändring som då skedde hade vi fortfarande haft ett tre kilometer tjockt istäcke över Skandinavien och en bit ner i Europa. Det finns dessutom ingenting som motsäger att vi inte kommer att gå en ny istid till mötes. Och mot det kan vi inte göra ett dugg. Möjligen har miljöpartisterna och klimattalibanerna under Maria Wetterstrand ledning lösningen även på det.

Bönderna fick också, med Orwellska ordvändningar, veta att de är vinnare genom att de så småningom upptäcker att de kan köra sina traktorer och skördetröskor på "förnyelsebart bränsle". En återgång till hästdragna maskiner möjligtvis. Både hästar och fodret är ju förnyelsebart. Men om det blir någon vinst är väl tveksamt.

Man hävdar på fullaste allvar att våra bilar och industrier skulle förorsaka klimatförändringar. Ännu finns inte en endaste vetenskaplig avhandling som styrker att klimatet på något sätt genom mänsklig påverkan utgör ett hot. Det handlar mest om en massa tramsigt tyckande. Datamodeller, som man påstår skulle visa framtidens klimat. Oberoende av hur kraftfulla dessa datorer än är så visar de bara svaret på det som matats in. Kort sagt: Skräp in, skräp ut. Lägg de pengarna på något bysnille med slagruta eller någon "klok gumma" med tarotkort. Svaren skulle säkerligen likna datorernas svar. Om vi så stoppade varendaste industri och bil under flera månader så skulle inte klimatet påverkas det minsta. Kalla och varma perioder, omväxlande med torra och blöta, som det alltid under de senaste 15000 åren gjort, skulle fortsätta med oförminskad takt.

Sluta att lura i befolkningen att vi går en hemsk tid tillmötes om vi inte gör någonting. Varsågoda, kom med vetenskapliga och hållbara recept som klart utvisar vad som kan göras.


Om författaren

Författare:
Kenneth Åhrlin

Om artikeln

Publicerad: 16 mar 2009 11:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: