sourze.se

USA vill inte ha fred i Mellanöstern

"Enligt Olof Palme är politik att vilja. Och enligt alla experter så är det USA som har nyckeln till lösningen av Mellanösternkonflikten. Den logiska slutsatsen blir då att USA inte vill ha fred i Mellanöstern."

Hela världen har sen länge gett bistånd till Palestina och speciellt till Gaza. Röda korset åker omkring med sina ambulanser och sjukvårdsmaterial. Läkare utan gränser är där och opererar döende offer för krigen. Kyrkan är där och försöker döva sitt samvete. FN skickar också hjälp och bygger nytt. Likadant gör EU.

Men man kan fråga sig varför svenska skattebetalare ska bidra till att bygga skolor i Gaza när de nästa dag förvandlas till ruiner? Man har verkligen rätt att bli störtförbannad över denna tingens ordning. Man kan förstå att Sverige bidrar med hjälp när det gäller jordbävningar. Men här är det medveten förstörelse och det borde inte accepteras.

Man kan med Astrid Lindgren fråga sig: Våffö ä dä på dette vise? Det finns en förklaring till det och dessutom en bra sådan. Enligt Olof Palme är politik att vilja. Och enligt alla experter så är det USA som har nyckeln till lösningen av Mellanösternkonflikten. Den logiska slutsatsen blir då att USA inte vill ha fred i Mellanöstern.

Varför vill inte USA ha fred? Jo, det beror på att USA:s presidenter sen urminnes tider sitter i knäet på vapenindustrin och vapenhandlarna. Och det skulle vara näst intill ekonomisk katastrof för dom om det blev fred i Mellanöstern. Trots den ekonomiska nedgången i världen så är det ingen risk att vapenindustrin går på tomgång. Obama lär inte ändra på det.

Nu finns det trots allt ett hopp om fred i regionen. Lösningen är mycket enkel. CIA är ju specialist på att transportera folk med flygplan. Nu kan man skicka ett flygplan till Israel och fånga in Olmert, Livni och Barack. Sen hämtar man upp Abbas och nån Hamasledare och sen åker man till Egypten och haffar Moubarak. Och sen tar man med sig ledarna för Syrien och Iran. Hela gänget tar man till Pentagon och låser in dom på vatten och bröd. Där får de sitta tills dess de kommit överens och kommer ut och viftar med ett papper där det står: Peace in our time.

Och är det så att de inte kommer överens så har CIA flera bra sätt att göra dom mosiga på. USA är ju inte mycket för Genevekonventionen. I stället har man nåt som kallas för legal tortyr. Man kan t ex be gänget hålla armarna utsträckta i 4 tim. Man kan låta dom lyssna på Jerry Williams på högsta möjliga volym i 18 tim. Och man kan sticka ner en slang i magen på dom och fylla på med vatten tills dess magsäcken spricker. Det finns andra metoder också men de vill jag inte beskriva.

Men det kommer nog att dröja innan det blir lugnt i Mellanöstern. Man kommer att fortsätta att bråka i 60 år till och det är inget att förfasa sig över. Världen är sådan. Det är bara naiva experter som tror på en tvåstatslösning. Israel som stat har ingen framtid. Israelerna kommer att bli nervvrak av att leva i ständigt krigstillstånd. De flesta kommer att åka därifrån till en lugnare miljö. Men palestinierna har ingenstans att ta vägen. Det enda de kan göra är barn. Och dessa kommer att översvämma hela Mellanöstern. Och simsalabim är lugnt i hela regionen.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 13 mar 2009 13:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: