sourze.se

Jag är utvald - jag är fast

"Jag har utsetts att delta i svensktoppsjuryn meddelar ett brev från P4:s redaktion. Kommer jag nu att bli en ny Billy Butt? Jag kan inte förstå vilka meriter jag har, jag som bara lyssnar på P1 och P2."

Jag har utsetts att delta i Svensktoppsjuryn meddelar ett brev från P4:s redaktion. Kommer jag nu att bli en ny Billy Butt? Jag kan inte förstå vilka meriter jag har, jag som bara lyssnar på P1 och P2.

Visserligen har jag senaste tiden fått några lektioner här av Leif-Arne U. För 20 år sedan satt jag i en prästerlig studiecirkel och lyssnade på de stora mästarna. Fader Håkan spelade orgel i en sockenkyrka med en klen examen i ryggen. Men inte är det mycket till meriter! Jag har senaste tiden försökt räkna ut hur en orgel med fyra manualer och en pedal fungerar. Jag har frågat några från Musikhögskolan men de har lite olika åsikter om det. Aldrig kan man få någon hjälp då nöden är som störst!

"Du behöver inte vara Svensktoppen-lyssnare för att delta" står det ordagrant på ett kort. Det var ju sensationellt. Vara jury utan att lyssna! Jag tänker på rättvisans gudinna med bindel för ögonen.

De antyder att jag utsetts trots min höga ålder för att få spridning i åldrarna, geografisk spridning med mera. Det låter demokratiskt och vällovligt. Men tänk om de får reda på att jag är med i Missionskyrkan och ibland röstat på Folkpartiet?

Men jag brukar göra helt andra saker mellan klochn elva och tolv på söndagar. Det är en vana sedan sextio år och en sådan är inte lätt att bryta. Vad vill Gud och missionspastorn att jag ska göra?

Det här illbrådskar för det börjar redan på söndagen den 22a februari och sedan är det tre söndagar till. Borde jag inte först ha gått till öronläkaren? Eller behövs inte detta vid denna sorts musik? Sista gången är det på min födelsedag. Ska jag ställa in festen?

Jag har fått en personlig kod som jag inte ska avslöja. Det står inget om att jag kan avsäga mig uppdraget! Jag är fast - må redaktör Carolina Norén skydda mig.


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 25 feb 2009 13:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: