sourze.se

Mia från "Gömda" träder fram - jaha och varför?

"Liza Marklund har i mina ögon fullständigt gått över gränsen. Senast när jag såg att hon skrev någon krönika eller blogg i någon av kvällstidningarna så hade jag lust att kommentera texten med ett sluta skriv, jag orkar inte se din byline."

Jag såg på Aftonbladets löpsedel att Mia från ”Gömda” träder fram med orden ”Jag är Mia från Gömda”. Nå, varför gör hon det? Jag vet faktiskt inte, för nu lär hon väl inte kunna fortsätta att pressa ut någon mer bok på sin olycka. Vi har med hjälp av Monica Antonsson fått veta att ”Gömda” inte är en faktabok, ingen ”sann historia”. Enligt förlaget så är det en sann historia som skulle kunna hända och som ja, kanske händer just nu. Och det är tragiskt och hemskt.

Det märkiga var när DN recenserade boken så började recensenten med att säga att ”Ja det här är en bok som i vanliga fall inte skulle eller ska recenseras här på vår fina sida på DN”. Jag tänker sluta köpa DN. Är inte det viktiga innehållet i boken och inte att det står ett etablerat namn på den? Den där attityden kunde medier ha innan Internets tid, men idag blir den bara patetisk. Men det är kul när de etablerade medierna avslöjar sig själva så öppet.

Nej inge annan verkar ha reagerat på den recensionen, men å andra sidan så kanske alla utom jag håller med? Liza Marklund har i mina ögon fullständigt gått över gränsen. Senast när jag såg att hon skrev någon krönika eller blogg i någon av kvällstidningarna så hade jag lust att kommentera texten med ett ”sluta skriv, jag orkar inte se din byline”. Jag vet inte varför jag reagerade så kraftigt, men jag skrev inget. Jag har inge lust att vara otrevlig, istället bojkottar jag böcker från Piratförlaget.

Nå vad är poängen med att hon träder fram? Nej, jag förstår inte. Hon bränner sina skepp vad det gäller ett fortsatt skrivande. Är det möjligtvis så att hon försöker rädda de böcker som redan finns på marknaden genom en fortsatt kamp?


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 16 feb 2009 15:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: