sourze.se

Jessica Alba lär amerikanerna geografi

"Det hela började på Obamas installation i Washington då Alba frågade en reporter vad han tyckte var Obamas bästa egenskaper. Då reportern vägrade svara sade Alba Var neutral, var Sverige med det."

Den extremkonservative amerikanske programledaren Bill OReilly har gjort sig känd för att kasta ur sig onyanserade uttalanden om saker som han inte känner till. Bland hans favoritämnen är landet Sverige. Bland annat har OReilly vid ett tillfälle förklarat att rekordmånga svenskar begår självmord på grund av att Sverige är ett ateistiskt land. Vid ett annat tillfälle förklarade OReilley att inga svenskar längre gifter sig på grund av att man har infört könsneutrala äktenskap i landet. Att inte många stavelser stämmer i dessa påståenden har han kommit undan med genom att skälla ut sina kritiker.

Men då OReilley idiotförklarade filmstjärnan Jessica Alba för att hon menade att Sverige är neutralt fick han svar på tal.

Det hela började på Obamas installation i Washington då Alba frågade en reporter vad han tyckte var Obamas bästa egenskaper. Då reportern vägrade svara sade Alba ”Var neutral, var Sverige med det.” Omedelbart efter uttalandet idiotförklarade skvallersidan TMZ Alba för hennes bristande kunskaper. Strax därefter hakade OReilly på mobbingen av stjärnan.

OReilly och TMZ menade att Alba inte kunde skilja på länderna Sverige och Schweiz. De kanske borde ha kollat upp Sverige på Wikipedia innan de gav sig på stjärnan. För hon gav igen.

På sin MySpace-sida skrev Alba "Det är sorgligt för dig och mig att de tror att Schweiz var det enda neutrala landet under andra världskriget". Hon kallade även OReilly för "Asshole".

Detta uttalande såg TMZ som en halv seger och responderade: "Hon har rätt: Sverige var neutralt... för 60 år sedan. Vi ber om ursäkt för att vi inte tog hänsyn till det politiska klimatet 1942 när vi antydde att hon menade "var Schweiz" - ett land som är neutralt i dag." Men TMZ nöjde sig inte med det. Dessutom "citerade" de Winston Churchill som påstods ha sagt att Sverige var ett land av fega ynkryggar på grund av att landet inte aktivt deltog i andra världskriget.

Kort tid därefter bombarderades TMZs hemsida med hundratals rasande kommentarer från arga svenskar som förklarade att Sverige är neutralt idag och att även USA var neutralt fram till det japanska anfallet mot Pearl Harbor.

Jag kan bara gratulera Alba för hennes kunskaper och sända henne hundra kramar från det svenska folket.

Och OReilly - Check the facts stupid!


Om författaren

Författare:
Martin Ekdahl

Om artikeln

Publicerad: 30 jan 2009 22:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: