sourze.se
Artikelbild

Sega råttor - egentligen löss och svinsvål

"Lössrester, möss och råttor är något jag aldrig skulle stoppa i mig om någon lade dem på en tallrik framför mig."

När jag i höstas såg ett program om vad godis egentligen innehåller kan jag erkänna att jag blev illamående. Jag hade hört förut om vad godis innehöll, men då bara av vänner, vars information ibland känns rätt överdriven.

Detta fick jag i alla fall lära mig i programmet: Gelatin är en vanlig ingrediens, som är gjort av svinsvål. Det vill säga slakteriavfall som har renats, kokts och sedan blekts. Löss är också ganska vanligt. Dessa har beteckningen E 120, karmin eller E 904 och schellack. Detta finns i hallonbåtar, vingummin, geléhallon med mera. För att godiset ska få sin röda färg använder man sig av karmin, som görs av möss och råttor. Låter det tilltalande att käka dessa små varelser?

Denna korta information räckte för att jag inte ville äta godis på några dagar. Lössrester, möss och råttor är något jag aldrig skulle stoppa i mig om någon lade dem på en tallrik framför mig. När jag ser dessa små djur i tankarna kan jag knappast tänka på att jag faktiskt har stoppat i mig dem eller att jag ens skulle göra det. Riktigt vidrigt! Aldrig mer säger jag...

Synd bara att godis är så gott.


Om författaren

Författare:
Sofia Larsson

Om artikeln

Publicerad: 28 jan 2009 13:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: