sourze.se

Sverige - Den bästa av världar

"När det gäller att fördela befintliga arbeten, så borde man i första hand tänka på att ge invandrare och handikappade jobben."

Här har vi en väl fungerande demokrati. Och i fria och rättvisa val har vi röstat fram en regering som förordar marknadsekonomiska lösningar. Så därför känns det bra att regeringen står emot trycket från alla lobbyister som vill att staten ska ta över de gamla fornminnena Volvo och Saab som inte har följt med i den gröna utvecklingen.

Och det är bra att regeringen jobbar hårt för att minska utanförskapet i samhället. Men jag undrar om man inte är inne på fel väg. När det gäller att fördela befintliga arbeten, så borde man i första hand tänka på att ge invandrare och handikappade jobben. Det är oerhört viktigt för dom att kunna känna att dom bidrar till samhällets utveckling. Först när dom är fullt sysselsatta och har fått stärkt självförtroende är det läge för oss andra att ta resterande arbeten.

Men nu är det så att många håller på att tillfriskna från Luthers irrläror att man ska arbeta i sitt anletes svett. Vi vill ju helst pyssla, fixa och dona och inte slita ut oss i förtid. Jag tyckte verkligen synd om arbetarna i Uddevalla och Göteborg som jobbade i svetsångorna dagarna i ända. Inte en särskilt hälsosam sysselsättning. Så det var tur att koreanerna var villiga att bygga dessa båtar.

Nej, det finns andra värden här i livet. Och vi bor ju i ett land med en natur som kommer att locka till sig massor av turister i framtiden. Vi bör alltså ta inträde för alla som kommer hit för att njuta av den vackra naturen och lukta på alla blommor. 10 tusen per turist vore lagom. Det skulle stärka rikets finanser och alla skulle bli nöjda och glada. Här finns alla möjligheter. Sverige är verkligen fantastiskt.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 17 dec 2008 16:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: