sourze.se

Ta tillbaka ditt liv

Våra dagar flyger förbi och vi bara klagar, det är dags att ändra tankegångarna en gång för alla.

I somras satt jag på en solig ö i Medelhavet och klagade. Jag ansåg att mitt liv hade en smärre nedgång och att livet var orättvist. Tre månader senare sitter jag här i ett 36 grader kallare Sverige och har det mycket jävligare i jämförelse. Killen jag i somras precis börjat dejta visade sig vara en idiot, de lata dagarna i poolen har bytts ut mot en miljon projekt och tusenlapparna från sommarjobbet försvann snabbt och har bytts ut mot CSN-bidrag. Jag satt i paradiset och intalade mig själv att bara det blir höst och livet kommer igång igen, ja då kommer jag bli lycklig. Med facit i hand frågar jag mig; Varför njöt jag inte när jag hade chansen?

Jag försöker sätta en tanke ditt huvud nu, tänker du mer på hur framtiden ska bli än vad du gör med din dag idag? Var ärlig mot dig själv. I stor utsträckning planerar människan vad som komma skall. Samtidigt sitter äldre människor och lever i sitt minne istället för att ta vara på livets sista dagar. Vi tjatar på att åren går så fort, så varför tar vi inte vara på alla de dagar vi har? Detta livet kanske är det enda vi har. Jag hade det mycket bättre i somras, om jag ansåg mig vara i nedgång då; hur djupt nere är jag inte nu?

Jag är en positiv människa i grund och botten och efter lite klagan brukar jag rannsaka mig själv. Varje gång kommer jag fram till hur otroligt bortskämd jag är. Jag lever välställt, har de rätta generna, jag är smart och har ett stort socialt nät. Det kommer alltid att finnas de som har det bättre, men kom igen, visst duger mitt liv ganska så bra? Jag vill uppmana alla att luta sig tillbaka en stund, tänka över sin dag och reflektera. Har du tagit tillvara på livet idag?

Låt inte livet rinna ut i sanden! För många gånger har man hört frasen "Våga och misslyckas hellre än att ångra när det är försent". Det är inte alltid enkelt att våga följa en drift, dröm eller önskan men bara det är etiskt försvarbart tycker jag att man ska tuta och köra. Jag har ofta använt uttrycket "Man lever bara en gång" för att försvara mina spontana handlingar. För sådant är jag bra på, spontana handlingar. De håller mig lite mer levande i en annars så kontrollerad vardag. Det blir mycket "jag måste göra si och så" under livets gång som vi måste få trotsa. Att få bryta rutiner och låta en idé växa till liv är underbart. Att släppa tyglarna och känna sig fri anser jag vara mycket viktigt.

Min sista uppmaning; Våga och Vinn! Sitt inte och deppa ner dig över din situation, gör något åt det istället. Jag har varit passiv allt för många gånger genom livet och jag är ändå väldigt ung. Jag blir lyckligare i denna stund, jag har inte haft tid att sätta mig ner och skriva vilket är min stora kärlek, men nu sitter jag här och har tagit mig tid till just det. Och det känns bra, det känns riktigt bra.


Om författaren

Författare:
Alexandra Strand

Om artikeln

Publicerad: 18 nov 2008 16:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: