sourze.se

EU vill bestämma hur mycket vitaminer du äter

Ännu ett steg på vägen mot Orwellsamhället! I januari nästa år lägger EU ett förslag om hur mycket vitaminer och mineraler ett kosttillskott får innehålla.

I EU arbetar man nu på att genom lagstiftning förbjuda alternativ, homeopatisk och antroposofisk medicin i Europa och göra det olagligt att tillverka, sälja och använda dem.

Här talar vi alltså om mediciner och behandlingar samt odlingar av mark som genomförs UTAN gifter, syntetiska ämnen och kemiska bekämpningsmedel.

Med andra ord:

Biodynamisk och ekologisk odling, mat och mediciner är nu hotade.

På grund av överodling och utarmning av jordarna så innehåller dagens grönsaker och frukter inte lika mycket näring som de gjorde för t.ex 30 år sedan.

I England gjorde forskarna en undersökning som jämförde näringsinnehållet i dagens mat med den som fanns 1940.

Undersökningen visade att grönsakerna har i snitt förlorat hälften av sitt innehåll av natrium och kalium samt 76 av järninnehållet. Samma sak gäller frukt där järn-, koppar- och zinkhalten har sjunkit med upp till 27 procent.

Den här forskningen utfördes av mineralogen David Thomas som också fått stöd av en annan studie där man hittat negativa förändringar i 20 frukter och 20 grönsaker.

Han varnar för att en fortsatt minskning av näringsinnehållet i maten och ökning av sockerhalten kommer att bli ett stort problem.

Bl.a därför känner många människor att de vill komplettera sitt näringsintag med tillskott av vitaminer och mineraler.

Men detta vill alltså EU sätta P för nu.

Alla vitaminer och mineraler ska bara få innehålla en liten verkningslös mängd för att kunna säljas fritt.

Om preparaten har en verkan ska de klassas som läkemedel och får bara säljas på apotek.

För att så ska ske måste de ha genomgått en vetenskaplig test för läkemedel, något som bara de multinationella företagen har råd med.

Det är inte svårt att räkna ut vad detta innebär:

De stora företagen får total kontroll över allt som säljs och kommer att göra ännu mer pengar på människors sjukdomar medan folks valmöjligheter till alternativ läkevård kommer att försvinna.

Beakta detta:

Den maxnivå för betakaroten som EU tänker lägga är 7 mg, vilket motsvarar innehållet i en och en halv morot!!??

Du är fri att konsumera hur mycket koffein, tobak och alkohol du vill men när det gäller nyttiga saker som mineraler och vitaminer då vill EU sätta stopp för hur mycket du ska inta.

Utan att blinka tillåter man i EU att ett gift som sötningsmedlet aspartam blandas med en massa produkter, liksom smakförstärkaren glutamat. Båda har i tester visat sig ge bl.a hjärnskador.

Flera läkare och forskare har påvisat att aspartam och glutamat är nervgifter som skadar hjärnan. Det finns en rad studier som visar på riskerna med ämnet.

En briljant forskare i USA, Dr Russel Blaylock, har forskat på ämnet i flera år och skrivit böcker och hållit föreläsningar om hur skadligt det är med bl.a aspartam och glutamat.

Björn Meister, professor i neurovetenskap vid Karolinska institutet har studerat hur glutamat påverkar djur.

Studien visade att nyfödda råttor som injicerades med glutamat under fem dagar blev som vuxna blev både feta, blinda, kortväxta och hjärnskadade. Den del av hjärnan som styr hunger, mättnad och tillväxt förstördes till stor del på dem.

Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, säger t.ex:

"Glutamat är giftigt för nervcellerna och kan i längden öka risken för alzheimers och andra demenssjukdomar. Jag förstår inte varför man inte förbjuder det! "

Azorfärgämnen som anses ge hyperaktivitet är också tillåten i EU.

Var finns logiken i detta??

Svaret är att det finns ingen logik. D.v.s det finns ingen logik för en normal människa att några byråkrater i Bryssel ska sitta och bestämma hur mycket nyttigheter han/hon stoppar i sig. Eller att de medvetet tillåter medel i kosten som förgiftar människor.

Sett ur elitens ögon är det däremot ett naturligt led i en process där man inte vill att människor ska ha tillräckligt mycket näring, klarhet i huvudet och frihet för att börja genomskåda vad som är på gång. Planerna för att censurera internet är också något som ska klubbas igenom i EU nästa år och inskränkningarna av den personliga friheten blir bara värre och värre.

Ett annat exempel på hur absurt det kan gå till var när tidningarna i maj i år skrev om en studie som varnade för antioxidanter!!??

Vad som inte framgick i artikeln var att i de studier som ingick i metaanalysen om antioxidanter var att forskarna valde ut 67 studier gjorda på sjuka bland annat cancerpatienter och gamla människor efter att först ha valt bort 405!! studier där inga av deltagarna dog.

Så påståendet att kosttillskott med antioxidanter kan vara skadliga, p.g.a att cancersjuka och gamla har dött trots att de åt det är minst sagt dubiöst.

Fler och fler människor mår dåligt i dagens samhälle. Allergier, diabetes, stressrelaterade och kroniska sjukdomar ökar och alltfler blir besvikna på att den moderna medicinen ofta bara symptombehandlar via svindyra mediciner som dessutom ger biverkningar men genererar miljarder för läkemedelsindustrin. Förra året omsatte Astrazeneca t.ex 200 miljarder kronor.

Goda krafter arbetar dock för att motverka galenskaperna i EU vad beträffar det här.

En av dessa är Projekt Vitamin Freedom, vars syfte det är att väcka debatt i frågan och bevaka vår rätt till hälsa.

Läs mer om dem här:

Länk: vitaminfreedom.org

En annan är Eliant Campaign, som sprider ett upprop du kan skriva under mot EU-förslaget här:

Länk: eliant.eu

Om de får ihop 1 miljon namnunderskrifter så är EU tvingade att ta upp förslaget till prövning en gång till.

Uppgifter om urholkningen av näring i frukt och grönt:

Länk: healthinvestments.se

Länk: grongava.com

Uppgifter om Glutamat:

Länk: kostcoachen.se

Fakta om Aspartam och andra gifter:

Länk: wnho.net

Länk: naturalnews.com

Länk: 321recipes.com


Film där Dr Russel Blaylock informerar om gifterna som tillåts i vår mat:

Länk: youtube.com


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 19 sep 2008 10:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: