sourze.se

Idol 2008: Yes, jorden gick inte under!

Juryn är helsäker på att finna en riktigt bra idol i Sverige!

Svenskarna kan sjunga, tycker de!

Vi försvann inte in i ett svart hål i dag. Eleverna i skolan där jag jobbar har varit oroliga hela dagen, för att det skulle vara vår sista dag på jorden. Själv tänkte jag på Idol, på att jag kanske inte skulle kunna se programmet i kväll, om den där profetian om jordens undergång slog in!
Sån tur jag hade! Jag kunde bänka mig framför Idol med lite tilltugg i en hast kräftstjärtar, ost och frukt eftersom jag kom hem sent från jobbet.

Det blev ett rätt segt Idol i kväll! 25 guldbiljetter hade redan delats ut och några deltagare kvarstod i Lund. En av dem var Sven, som kom in i skidbrallor. Han skulle sjunga en Erik Gadd låt. Leila Bagge i juryn gapskrattade. "Jag älskar dig, men nån sångare är du inte", löd hennes omdöme.
"Juryn är sjuka i huvet", sa en kille som inte kom vidare i tävlingen. "Förskräckligt", tyckte juryn om Philip 16 år, som hade lovat att "leverera".

De deltagare som kom vidare i uttagningarna får en gratis weekend i Stockholm!

Nu var det Karlstads tur att visa upp sina artistförmågor.

Ett rykte har gått i media, att det skulle komma en flicka vid namn Anna 16 år, som skulle vara fantastisk. Andreas i juryn, som skrivit många hits till världsartister som tex. "I want it that way!" med Back Street Boys, kände på sig att något skulle hända i Karlstad, sa han. Han förklarade hur en bra låt ska vara, att den ska "sticka ut" och man helst ska "reta sig på den" som på Rihannas "Umbrella" till exempel.

Efter några meningslösa uppträdanden, "Vem har lurat i dig att du kan sjunga", kom en kille vid namn Erik. Han ville absolut ta sig till final. "I´m yours" sjöng han - "Bra!", sa juryn samstämmigt - "Sug i blicken" och "Bra hela paketet", tyckte Leila Bagge. Erik gick vidare!

Så kom då den omtalade Anna Bergendahl 16 år, kvällens påstådda höjdpunkt. Hon satt på en pall med sin gitarr i ett tryggt grepp. En ljus flicka med en märklig röst. En kvinnas röst, mjuk, mörk och väl avvägd.

Omdömena från Idol-juryn Andreas Karlsson, Anders och Leila Bagge var:

"Jag är helt hänförd, precis som när jag satt med Celine Dion! Vilka rysningar! Du ska bara vidare!" sa Andreas

"Det var så jävla bra, att jag höll på att dö - jag blev helt knäckt!", sa Anders Bagge

"Vår första utländska hitstjärna!", sa Leila Bagge

Nio deltagare till kan få äga ett fullsatt globen innan året är slut!

Nästa turnéstad är Luleå. Där ska man leta efter ytterligare idoler. Juryn är helsäker på att finna en riktigt bra idol i Sverige!

Svenskarna kan sjunga, tycker de!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2008 01:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: