sourze.se

Skrota FRA-förslaget

I morgon gäller det. Då röstar Riksdagen om det kontroversiella förslaget huruvida Försvarets Radioanstalt skall få övervaka all SMS- telefon- och Internettrafik i Sverige eller ej.

Partipiskorna viner i skrivande stund tätt över de liberala medlemmarna inom Alliansens huvuden. Här ställs personlig integritet mot partidisciplin. Skall liberaler som Fredrick Federley och Birgitta Ohlsson våga stå upp för den personliga integriteten eller är de allt för hårt hållna av sina partier?

Jag vet bara, att röstar de ja till förslaget så har jag inte bara förlorat förtroendet för dem som politiker utan även för Alliansen som helhet. Det kommer i så fall bli en kall dag i Helvetet innan jag röstar på något av partierna inom Alliansen i kommande val.

Här ställs vi inför ett av de mest graverande problemen inom den parlamentariska demokratin såsom den idag är utformad. När politiker och personlig övertygelse körs över och krossas av en dövstum partiapparat är den demokratiska parlamentarismen inte mer värd än något annat politiskt system.

Alliansen talar gärna om personval och personligt ansvar, men var finns individualismen när partiernas inre sammanhållning väger tyngre än civilkuraget hos den enskilde politikern? Det räcker med att fyra 4 borgerliga politiker röstar nej till förslaget för att det skall falla. Nog måste det väl finnas fyra politiker inom det borgerliga blocket som vågar stå upp för sina övertygelser? Annars är det illa ställt med demokratin.

FRA-förslaget kommer inte bara allvarligt skada Sverige som rättsstat utan även som IT-nation. För företag som Google hamnar Sverige i samma grupp som Kuba, Iran och Nordkorea om FRA-förslaget röstas igenom. Hur skall de våga ställa servrar i vårt land om de inte kan garantera sina användares integritet?

Tänk på det när ni går och röstar imorgon, politiker. Annars har ni för all framtid förlorat mitt mandat.


Om författaren

Författare:
Martin Ekdahl

Om artikeln

Publicerad: 17 jun 2008 15:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: