sourze.se
Artikelbild

Brottsplats Kävlinge - samma gärningsmän återigen

Då var det helg igen i lilla Kävlinge och de släppta våldsmännen från min senaste artikel är igång igen.

Ja, som jag påpekade sist så undrar jag verkligen vad åklagarna tänker med, antagligen det dom sitter på. Gärningsmännen från den grova misshandel eller det grova mordförsök som utspelade sig i min förra artikel och som resulterade i frisläppandet av de misstänkta och en livrädd misshandlad kille som inte vågar gå ut längre, har varit i farten igen.

I Sydsvenskan kan man idag läsa "Man i Kävlinge skars i halsen". Gärningsmännen är återigen anhållna och har varit detta sedan 02.00 i natt, men om allt går sin gilla gång så är de väl snart på fri fot igen. Fem polispatruller befann sig i Kävlinge i natt enligt rykten och om detta är sant vore det väl om inte annat rent samhällsekonomiskt försvarbart att häkta gärningsmännen. Om nu inte säkerheten för oss medborgare har någon vikt i åklagarnas övervägan så kan de väl i alla fall reagera på kostnader som kunde undvikits. Pengar brukar ha en bra effekt.

Samtidigt undrar jag hur det känns för de poliser som hela tiden måste gripa dessa samhällskroppsvårtor för att sedan se dem släppas igen.

Fortsättning följer och som sagt så är de väl snart ute igen. Man kunde bara hoppas att de fortsatte sin bärsärkargång i det trygga område åklagarna bor i. Det måste de göra med den brist på verklighetsförankring åklagarna visar. För att citera den glade Edward Persson i en gammal svartvit film jag sett: "Lagen, den tar polisen hand om och rättvisan, ja, den får nog någon annan sköta".

*****

Tillägg brottsplats Kävlinge: Lördag 7 juni 2008 kl.22.20, gärningsmännen är återigen släppta av åklagaren och på fri fot att göra vad de vill, vilket gud förbjude de kommer att göra.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 07 jun 2008 20:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: