sourze.se

Film: Dumpad - Russel Brands räddar filmen

Russel Brands är fantastiskt rolig. Honom vill jag se mer av! Så filmen får ett G, även om det var med nöd och näppe.

Betyg: G
Originaltitel: Forgetting Sarah Marshall
Svensk titel: Dumpad
Genre: Komedi
Regi: Nicholas Stoller
Medverkande: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russel Brand, m.fl
Speltid: 112 min
Premiär: 16 Maj

Jag har en svaghet för filmer som får mig att bara blekna av skam i min stol, men det här är inte en sådan film. Lysteskomik får man nog av på youtube, går jag på bio vill jag ha valuta för pengarna. ’Forgetting Sarah Marshall’ är en extremt sorglig liten film.

Det hela är lite invecklat, den asberger-doftande blekfeta antimannen och kompositöret Peter Bretter blir dumpad av sin supersnygga, superframgångsrika, och rika flickvän Sarah från serien Crime Scene, och får hela sitt liv raserat. Han rymmer sonika till Hawaii bara för att springa rakt in i Sarah och hennes nya pojkvän. Spelet kan börja.

Förutom de vackra omgivningarna på Hawaii så finns det inte så mycket att lägga på minnet från filmen, förutom kanske den CSI-flirten’Crime Scene’, där referenserna till karaktärena aldrig varit så uppenbara. Jag älskar William Baldwins David Caruso-imitation och Kristen Bells tolktning av vem jag tror ska föreställa Emily Procter, med tanke på William Baldwins rolltolkning. Det är också ett av de roligaste inslaget i hela filmen och det säger ju en hel del.

Värlens snyggaste Paul Rudd som normalt sett brukar få spela ganska normala roller är här en totalt nedrökt surfar-rastafari-nånting som är helt oemotståndlig. Fantastiskt.
Även Bill Hader gör en rätt skön insats, det är väl mest Jason Segel jag är besviken på. För allra sista gången, snälla bara inse att du inte är en bra skådespelare!
Jag ber dig, snälla börja plugga eller plantera en skog, men låt mig få slippa se dig mer!

Jag var inte särskilt road, det kan iofs ha att göra med att jag hade tappat förmågan att skratta efter själa-tortyren jag fick utstå under Margot at the wedding en timme tidigare...

Men faktum kvarstår, "Forgetting Sarah Marshall" hade varit en dussenfilm om det inte hade varit för Russel Brands insats, hans rollkaraktär räddar hela filmen. Han är fantastiskt rolig. Honom vill jag se mer av! Så filmen får ett G, även om det var med nöd och näppe.


Om författaren

Författare:
Leiyah Lindén

Om artikeln

Publicerad: 09 maj 2008 16:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: