sourze.se

Min ensidiga porrartikel

Min artikel "Sex, porr och maktbegär" skrevs under starkt känsloladdade omständigheter.

Jag kan börja med att be om ursäkt för alla som blev "utsatta" för min tidigare artikel. Jag ska försöka ge en förklaring till varför den skrevs och vad den var ett uttryck för. Jag hade precis lekt med en bekants dator och satt på en porrfilm. Men det var ingen vanlig porrfilm. Det var en porrfilm som jag tror kan ha varit av det illegala slaget. Den fick mig att må mycket dåligt eftersom jag har en benägenhet att känna med utsatta medmänniskor.

*Tillåt mig bara varna för att texten nedan kan väcka obehagskänslor eftersom den beskriver en mycket otrevlig upplevelse.

Jag har fortfarande svårt att sätta ord på det jag fick se. Flickorna som var med i filmen såg ut att vara under hot om våld och visade en stark motvilja mot allt de gjorde, något som såg mycketäkta ut. Det var nämligen en film där flickorna utförde oralsex och där flickorna inte slutade trycka ner penisen i sin hals för att de började bli illamående. Deras ögon var matta och deras väsen uttryckte ett starkt lidande och en total vanmakt. De tryckte in manslemmen så långt ner i halsen att de spydde och de slutade inte för det utan de fortsatte att trycka ner lemmen i sin mun trots att deras obehag uppenbarligen var mer än de klarade av. Flickans rödaktiga maginnehåll sprutade ut från hennes mun och la sig i en stor fläck på marken. Sedan började hon om från början. Flickans maginnehåll var heller ingenting som kameramannen försökte undvika utan istället för att försöka dölja det så zoomade han in hela allting. Sedan kom flicka efter flicka och gjorde samma förnedrande handlingar med totalt döda och maktlösa ögon.

Efter detta började jag skriva artikeln som blev starkt färgat av vad jag precis hade upplevt. Den förnedring som jag hade bevittnat var värre än jag hade kunnat föreställa mig och jag tog därför avstånd från hela fenomenet porr bara för att det jag precis sett var en del av den kategorin.

Självklart vet jag att all porr inte är extremt människofientlig, men det jag precis hade sett var det. Jag, personligen, uppskattar mera en andlig form av sexualitet som inte har fokus på det råa och kalla utan snarare fokuserar på djupare själslig enhet och en stark respekt och öppenhet. Jag tror inte jag har sett någon form av porr som har gett uttryck för en andlig och djupt respektfull sexualitet och därför ser jag personligen inte så stort värde i porren, men att förkasta hela fenomenet är bara enfaldigt som flera läsare mycket riktigt påpekade.

Om någon hittar filmer som ger uttryck för en vacker, konstnärlig och andlig sexualitet får de gärna höra av sig. Jag ska försöka sluta döma hela fenomen på grund av mina fördomar oavsett hur de har skapats.


Om författaren

Författare:
David Böhlmark

Om artikeln

Publicerad: 04 mar 2008 14:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: