sourze.se

Besök av frukost

Släpper in den sena morgonen mellan försommargula gardiner. På andra sidan spröjsen förbereds en föreställning som handlar om förmiddag. All rekvisita är solskensfärgad.
Bakgrunden är medlodiradion.

Vissa upplevelser får man bara i morgonrock. Några är solkatter. De går över nötta brädgolv som bara fötterna minns var de knarrar. Andra handlar om den magiska brytningen mellan natt och gryning, som plötsligt griper tag i drömmen Nattregn som ansamlas längs ett klädsteck. Eller bara en blekvit fullmåne som fångar den löpande skuggan av en varg.

Följer en nästan andlig doftslinga, gjord av rostat bröd. Den leder genom husets alla rum och vädras ut med korsdraget från en öppen ytterdörr.
Utomhus öppnas lungorna.

Syrénberån bjuder på frukost.
På en ren duk i gräset ligger ny och orörd ost. Varma brödskivor på ett fat och färsk juice som blixtrar till i gnisslande rena glas. Kaffe, nougatfärgade ägg och en man som snarkar under Nya Wermlandstidningen.

Ett av naturens gröna rum är trädgården. En lekfull fläkt stjäl första bästa serviett från ett kaffefat och jagar den över gräset. Servietten flaxar omkring i vinddragets osynliga marionettrådar och blir förföljd runt husknuten av en blixtförälskad mås.

Solljusets glasskärpa svider. Snitt i ögonlocken att kisa igenom. .I morgonrockens fickor, djupa som silvergruvor, hittar jag ett par solglasögon som dämpar alla smärtsamt ljusa nyanser.
Sirapshinna, honungsdimma.
Allt ser farinsockrat ut.
Jag avvisar morgontidningens alldeles för stora nyheter och gör mer plats för den lilla trivseln i nuet
Servietten kommer tillbaka. Och måsen.

Jag har besök.
Av en underbar frukost i gröngräset.


Om författaren

Författare:
Isabella Mendrix

Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2008 17:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: