sourze.se

Att stjäla en barndom

Samhällets Styvbarn har blivit bestulna på sitt namn. Fyra herrar köpte bakom ryggen upp rättigheterna till namnet.
Var finns empati och engagemang för dem vi jobbar för.

I slutet av förra veckan dök det upp ett mail där det stod att rättigheterna till namnet "Samhällets Styvbarn" nu hade "köpts" upp och att vi som förening skulle sluta använda namnet, i annat fall skulle vi stämmas.
Detta inkluderade också vår hemsida,

Denna kupp hade skett bakom ryggen på föreningens medlemmar och styrelse. En av deltagarna var dessutom vid ansökan om att få rättigheterna till namnet, ledamot i styrelsen. Ytterligare en var medlem. Den tredje personen var Bengt Sändh, känd som trubadur och snusfabrikör och hans lierade vän journalisten Patrik Nyberg, Göteborg, Sverige. Ytterligare en var medlem som jag inte nämner. Genom denna kupp hedrade Bengt Sändh sin avlidne bror, Kent Sändh, också han fd barnhemsbarn och som var med i filmen Stulen Barndom.

Deras ansökan om rätten till namnet hade lämnats in i september och blev klart i slutet av december. Av en ren slump fick vi veta att vi fram till den 21 februari kan överklaga ärendet.
Det intressanta är att två av de s.k. medlemmarna var så fega att de inte vågade komma till ett årsmöte nu i februari för att ta diskussionen utan måste gå bakom ryggen.
En av de två är en tidigare ordförande i föreningen Samhällets Styvbarn. Hans engagemang i verksamheten sträckte sig till att ta upp frågor som han tyckte var viktiga och som gynnade hans inriktning.

Att hota en förening med 200 medlemar varav majoriteten är f.d. barnhems- och fosterbarn som farit illa av sina placeringar, med böter är en skam och en kränkning i dess dubbla bemärkelse.
Styvbarn har blivit kränkta under hela sin uppväxt, nu kränks de av en f.d. ordförande, en journalist och en trubadur.
Finns det någon rättvisa i det här fallet - så hoppas jag de grävt sin egen grav och att rättvisan skall segra.

Den som inte tror på detta kan få svart på vitt via mail.Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 01 feb 2008 00:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: